Rotterdamse stichting ontwikkelt 'Draagvlakspel Brede School'

donderdag 29 mei 2008

Stichting De Meeuw wil leerkrachten, wijkteammedewerkers en anderen inzicht geven in welke mate er draagvlak is binnen een BredeSchool of samenwerkingsverband.

Deelnemers aan het spel ontdekken waar versterking of verbreding van het draagvlak nodig is. Moet men elkaar bijvoorbeeld beter informeren over wat er gebeurt binnen de BredeSchool, of moet de betrokkenheid van ouders, de relatie met de thuissituatie van kinderen of de verbinding van de BredeSchool met de wijk verbeterd worden? De vragen en situaties zijn volgens een bericht van het Nederlands Jeugd Instituut geënt op praktijkvoorbeelden uit de Rotterdamse BredeSchool ontwikkeling. Ze zijn aan te passen aan de specifieke situatie in een wijk of op een school. Aan het einde van het spel zijn concrete actiepunten benoemd waarmee de school of het wijksamenwerkingsverband aan de slag kan.

Stichting de Meeuw is een Rotterdamse begeleidingsorganisatie die werkt aan kansen voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. De Meeuw biedt begeleiding, advies, training en nascholing aan welzijnswerkers en leerkrachten.
Klik hier voor meer informatie.