Politie Drenthe

Donderdag

Hoogeveen, 29-05-2008

Politie op zoek naar getuigen verkeersongeval

COEVORDEN De politie wil in contact komen met mensen die woensdagmiddag tegen 17.00 uur getuige zijn geweest van een verkeersongeval op de Europaweg in Coevorden. Daar kwam een 20 jarige inwoner van die plaats met zijn bestelauto in de berm. Hij verloor de macht over het stuur, vloog met zijn auto over de kop en kwam tot stilstand in een volière aan de andere kant van de weg. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. De politie wil vooral graag de bestuurder of bestuurster spreken van een zwarte of grijze Renault die uit de richting Coevorden kwam. (08-140408) Mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Bromfietster verleent geen voorrang

SMILDE Op de kruising van de Hoofdweg (N371) met de Eekhoutswijk bij de Jonkersbrug in Smilde raakte woensdagmiddag een 17 jarige bromfietster uit Assen gewond. Het meisje stak vanaf de Eekhoutswijk de kruising over en zag een naderende auto over het hoofd. De 36 jarige uit Assen afkomstige bestuurder van deze auto kon de bromfiets niet meer ontwijken en een botsing volgde. Het meisje raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. Een mobiel medisch team kwam met de traumaheli ter plaatse. (08-140261)

Afslaande auto in botsing met bromfiets

EMMEN Op de kruising van de Ermerweg met de Siebrandsweg in Emmen kwamen woensdagmiddag een auto en een bromfiets met elkaar in botsing. De 18 jarige bromfietsbestuurder uit Meppen raakte daarbij gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het Emmer ziekenhuis. Een bestelauto, bestuurd door een 25 jarige inwoner van Franeker, sloeg op de kruising linksaf. Op dat moment reed de bromfietser links naast hem over het fietspad. De automobilist zag de bromfiets niet. Deze botste tegen de linkerflank van de auto. De bromfiets wordt technisch onderzocht omdat het vermoeden bestaat dat deze hard heeft gereden. (08-140371)

Politie vordert rijbewijzen in

ASSEN Woensdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 41 jarige automobiliste uit Assen. De vrouw reed in haar auto over de Bremstraat en had gedronken. Ze werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau gaf als uitslag een promillage van 1,9 promille. Bovendien bleek ze na een veroordeling voor hetzelfde feit een ontzegging te hebben van de rijvaardigheid. (08-140397)

NIJEVEEN Dinsdagavond raakte een 24 jarige inwoner van Nijeveen zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met een snelheid van 144 km per uur over de Arendsweg (80 km weg) in Meppel. De politie hield daar een snelheidscontrole met de lasergun.

Zakkenrollers

NIEUW AMSTERDAM In een winkel aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam waren dinsdag en woensdag zakkenrollers actief. Dinsdag is een 72 jarige vrouw uit Emmen in de winkel bestolen van haar portemonnee met inhoud. Woensdag werd een 36 jarige man uit Nieuw Amsterdam het slachtoffer. Zijn (lege) portemonnee is later teruggevonden langs de A37. (08-140227/08-140240)

Huiselijk geweld

EMMEN De politie hield woensdagavond in Emmen een 36 jarige man uit die plaats aan op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. De vrouw vluchtte de woning uit en belde de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze geweldszaak wordt volgens het protocol Huiselijk geweld afgehandeld.

Vrouw aangehouden na bedreiging

ASSEN Woensdagavond hield de politie een 41 jarige vrouw uit Assen aan op verdenking van het met een mes en met woorden bedreigen van haar 42 jarige buurman. De twee kregen woorden over het snoeien van struiken door de buurvrouw. Hierop maakte ze met het mes waarmee ze aan het snoeien was een snijdende beweging naar de man en bedreigde hem er mee. De man waarschuwde de politie waarop de vrouw is aangehouden. Ze is voor nader onderzoek ingesloten. De man deed aangifte. (08-140433)

Openbare dronkenschap

PATERSWOLDE Op de Duinkampen in Paterswolde hield de politie woensdagavond een zwaar beschonken 49 jarige man uit Borger aan. De man kon niet meer op zijn benen staan en werd door omwonenden uit de bosjes gehaald. Hij is voor verhoor ingesloten en donderdagmorgen met ene proces-verbaal in vrijheid gesteld. (08-140454)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.