Politie Groningen

Donderdag 29 mei 2008

Provincie Groningen, 29-05-2008

Groningen: drankjesdieven aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in een discotheek aan de Gelkingestraat twee 17-jarige jongens uit Ten Boer en Hoogezand aangehouden voor diefstal. Het duo werd door personeelsleden op heterdaad betrapt tijdens de diefstal van drankjes uit het magazijn. De jongens werden overgedragen aan de politie. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De officier van justitie zal beslissen wat met de 17-jarigen gaat gebeuren.

Groningen: Stadjer aangereden op zebrapad

Een 33-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de Emmasingel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer wilde via een voetgangersoversteekplaats de rijbaan oversteken. Een 57-jarige automobiliste uit Peize verleende geen voorrang aan de voetganger. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man raakte gewond aan zijn been en arm. Hij moest zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: veel bekeuringen tijdens verlichtingscontrole

De politie heeft woensdagnacht op de Boteringesingel, Korreweg, Moesstraat, Noorderbuitensingel, Heymanslaan en Nieuwe Ebbingestraat een verlichtingscontrole gehouden. Maar liefst 48 fietsers voerden geen fietsverlichting. Allen kregen een bekeuring uitgereikt. De controle duurde twee uren.

Groningen: Stadjer aangehouden voor vernieling

De politie heeft woensdagnacht in de Folkingestraat een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De portier van een horecagelegenheid werd opgeschrikt door het geluid van rinkelend glas. Toen hij ging kijken, zag hij dat de ruit van de voordeur van een restaurant aan het AKerkhof was ingegooid. Ook zag hij de Stadjer weglopen. Daar de 32-jarige de enige persoon was in de buurt van het restaurant werd hij ingerekend. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Delfzijl: aanhouding na vernieling

Een 44-jarige inwoonster van Delfzijl is woensdagavond aangehouden omdat ze op het Skagerrak in haar woonplaats enkele ruiten van de woning van haar 76-jarige buurman had ingegooid. De reden voor de vernieling is onduidelijk. De vrouw werd door de politie voor ontnuchtering in een cel gezet.

Winschoten: inbreker op heterdaad betrapt

De politie kon woensdagavond een inbreker op heterdaad betrappen bij een woning aan de Sint Vitusstraat in Winschoten. De agenten waren al in de bewuste straat na een melding dat iemand op een verdachte manier met fietsen bezig was. Even later kreeg de politie een telefoontje dat verderop werd ingebroken. Daarop werd een 25-jarige inwoner van Bellingwolde betrapt die via een vensterbank op een dak probeerde te klimmen. De man werd gearresteerd en is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg (middag): aantal gecontroleerde voertuigen: 2781, aantal overtredingen: 140, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 2781, aantal overtredingen: 140, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg (avond): aantal gecontroleerde voertuigen: 1558, aantal overtredingen: 265, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1243, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1252, aantal overtredingen 2, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 712, aantal overtredingen 56, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid 50 km/uur.