Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 mei 2008

Aangehouden na aantreffen vuurwapen

Almelo

Twee Almeloers van 17en 37 jaar zijn woensdag 28 mei aangehouden omdat zij een vuurwapen dan wel spullen die bij een vuurwapen horen in hun bezit hadden.

Woensdagmorgen 28 mei werd een onderzoek ingesteld in een woning van een 37-jarige Almeloer aan de Aalbersehof in Almelo. Het vermoeden bestond dat in de woning een vuurwapen aanwezig zou zijn. Toen politiemensen vertelden waarom men kwam werd gezien dat achter de woning een jongen stond die iets wat op een vuurwapen leek in zijn achterzak stopte. Direct werd een onderzoek ingesteld en werd in de achterzak van deze jongen, een 17-jarige Almeloer, een patroonhouder met munitie aangetroffen.Bovendien bleek hij nog in het bezit van een spuitbusje met Cs gas. De 17-jarige werd daarop aangehouden.

De 37-jarige werd gevraagd naar het vuurwapen en na wat zoeken kwam een geladen vuurwapen te voorschijn. Ook de 37-jarige werd aangehouden en beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het aangetroffen wapen, de munitie, de patroonhouder en het busje Cs gas, zijn inbeslaggenomen.

Aan het bureau zijn de twee afgehoord en op last van justitie weer heengezonden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-064368)

Aangehouden na verduisteren auto

Enschede / Gronau

Drie personen, een Enschedeër van 29 jaar, een Enschedese vrouw van 45 jaar en een man uit De Lutte van 49 jaar, zijn woensdag 28 mei aangehouden in verband met betrokkenheid van het verduisteren van een gehuurde auto.

Dinsdag 29 mei werd door een 46-jarige eigenaar van een autoverhuurbedrijf uit Gronau aangifte gedaan van verduistering van een auto door een 29-jarige Enschedeër. Deze had op 30 april de auto voor 14 dagen gehuurd maar nog niet weer teruggebracht.

Een onderzoek werd ingesteld en de auto met daarin een Enschedese vrouw van 45 jaar en achter het stuur een man uit de Lutte van 49 jaar, werd woensdag 28 mei om ongeveer 09.50 uur rijdend aangetroffen op de Haaksbergerstraat in Enschede. Beide inzittenden werden met de auto overgebracht naar het bureau en aangehouden. De auto is inbeslaggenomen.

De 29-jarige Enschedeër, die de auto had gehuurd, verscheen aan het begin van woensdagmiddag de 28e mei aan het bureau, waarna ook hij is aangehouden.

In opdracht van een officier van justitie zijn alledrie afgehoord en wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De 29-jarige heeft afstand gedaan van de auto zodat deze teruggaat naar de eigenaar. (08-066923)

Vijf jarige jongen rent tegen auto aan en raakt gewond

Hengelo

Een vijfjarige jongen uit Hengelo raakte woensdagmiddag 28 mei gewond toen hij op de Zwavertweg in Hengelo tegen een auto aanrende.

Woensdagmiddag 28 mei werd om ongeveer 13.15 uur gemeld dat op de Zwavertweg ter hoogte van de Wellekensstraat een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 56-jarige automobilist uit Hengelo over de Zwavertweg had gereden en dat een jongen plotseling vanaf een schoolplein de weg was opgerend. Hij kwam tegen de auto aan en de automobilist dacht dat de jongen onder de auto terecht was gekomen.Hij stapte uit en zag dat de jongen wegrende. Hij is er achter aangereden en zag dat de jongen een woning in de buurt binnenging. De auto had een kapotte spiegel en een deuk opgelopen.

In de woning, de ouderlijke woning, werd door de politiemensen die gewaarschuwd waren een vijfjarige jongen aangetroffen die zo erg was geschrokken dat hij naar huis was gerend. Omdat hij zich niet goed voelde is een ambulance gekomen die de jongen met onbekend letsel heeft overgebracht naar het ziekenhuis. (08-067415)

Vier gewonden bij aanrijding

Holten

Bij een aanrijding op de Beusebergerweg / Aalpolsweg / Fliermatenweg in Holten, zijn woensdagmiddag 28 mei vier personen gewond geraakt.

Woensdagmiddag om ongeveer 14.30 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Beusebergerweg / Aalpolsweg / Fliermatenweg in Holten. Bleek dat er bij deze aanrijding twee personenauto's betrokken waren geweest.

In een weiland aan de Aalpolsweg lag een personenauto op zijn kop met ernaast de bestuurder, een 55-jarige man uit Brummen. Op de kruising stond een auto met daarin drie personen, een 49-jarige mevrouw uit Holten als bestuurster en als inzittenden een 24-jarige mevrouw uit Bathmen en een 81-jarige man uit Holten. Allevier waren gewond en zijn door diverse ambulances met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De 55-jarige naar Deventer en de andere drie naar Almelo.

Door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Vermoedelijk is de 55-jarige vanaf de Fliermatenweg de kruising opgereden en heeft daarbij geen voorrang verleend aan de van rechts komende 49-jarige mevrouw uit Holten. (08-067484)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Een 20-jarige automobiliste uit Oldenzaal is woensdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een aanrijding op de Munsterstraat in haar woonplaats.

Woensdagmiddag om ongeveer 16.35 uur werd een aanrijding gemeld op de Munsterstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 20-jarige bestuurster uit Oldenzaal een van rechts komende vrachtwagencombinatie voor had laten gaan en omdat ze dacht dat de combinatie er niet langs kon, was ze een stukje achteruit gereden.

Bij dit achteruitrijden zag ze niet dat achter haar een personenauto stond met achter het stuur een 40-jarige man uit Oldenzaal. De 20-jarige raakte gewond en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-067556)

tel: 053-4555588


---- --