Gemeente Roermond

WML sluit met convenant aan op schuldpreventie in Roermond

De gemeente Roermond tekent vanmiddag een convenant schuldpreventie met drinkwaterbedrijf WML. Dit convenant moet schulden bij klanten helpen voorkomen. Het convenant bevat afspraken en leidt tot acties op het gebied van afstemming, incassobeleid en schuldregeling. Doel van deze actieve samenwerking is schuldpreventie: eerder klanten met schulden signaleren en oplossingen daarvoor vinden om zo ophoping van de schulden en mogelijke afsluiting van de watervoorziening te voorkomen.

Gezamenlijke aanpak

De samenwerking moet voordeel voor alle partijen opleveren. WML heeft een maatschappelijke taak voor wat betreft de drinkwatervoorziening aan burgers en wil afsluiting dan ook zoveel als mogelijk voorkomen. Gemeente Roermond wil zich maximaal inzetten voor burgers van haar gemeente om structurele schulden dan wel financiële problemen te voorkomen of structureel op te lossen. De aanpak van de schuldenproblematiek van burgers is veel effectiever door samenwerking van de gemeente en WML.

De ondertekening van het convenant vindt vanmiddag, donderdag 29 mei om 14.00 uur plaats in Maastricht in het hoofdkantoor van WML (Limburglaan 25, 6229 GA Maastricht).

Publicatiedatum: 29-5-2008 Bijgewerkt: 29-5-2008