Gemeente De Marne


De Gemeente De Marne is koploper in
het tijdbeleid

Op 26 mei jl. hebben acht gemeenten een convenant getekend met Minister Plasterk en Staatssecretaris Bijleveld over het tijdbeleid. Namens de gemeente De Marne heeft wethouder Menne van Dijk het convenant ondertekend.

De andere gemeenten zijn Maarssen, Geldermalsen, Halderberge, Hengelo, Zaanstad, Alphen aan de Rijn en Leeuwarden. Omdat er meer gemeenten verspreid in het land aan dit emancipatiebeleid meewerken wisselen die gemeenten onderling hun ervaringen uit.

Het college van B&W heeft de ambitie meer te doen aan het knelpunt van openingstijden van de publieke en private dienstverlening binnen de gemeente. Veel openingstijden vallen binnen de normalekantooruren terwijl de werkende mens ook graag op andere tijdstippen gebruik wil maken van voorzieningen. Een mooi voorbeeld in onze gemeente is de opening van Burgerzaken op de dinsdagavond.

Door ondertekening van het convenant geeft de gemeente aan ook te willen kijken naar de openingtijden van andere afdelingen/diensten. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld het Zorgloket, de Milieustraat, en andere gemeentelijke diensten zoals de afdeling VROM voor o.a. bouwvergunningen. Maar ook willen we kijken naar de buitenschoolse opvang en de spreekuren van huisartsen, tandartsen, de consultatiebureaus en het algemeen maatschappelijk werk.

Het is de bedoeling de komende tijd in overleg met betrokken partijen de mogelijkheden en kansen op hun haalbaarheid te bekijken. Hiermee geven
we aan dat een breed draagvlak belangrijk is. Hierbij hoort ook het peilen van meningen van de burgers, om wie het uiteindelijk allemaal draait.

In de loop van 2009 maken wij de resultaten van de genoemde ambities bekend.