Gemeente Echt-Susteren


Eerste bespuitingsronde eikenprocessierups succesvol

De gemeente Echt-Susteren is gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. De eerste bespuitingsronde is afgerond in week 20.

rups.jpg Tijdens de eerste bestrijdingsronde zijn ruim 6500 laanbomen behandeld, in gebieden waarvan bekend is dat er veel gefietst en gerecreëerd wordt. De eerste ronde is, dankzij de zeer gunstige weersomstandigheden, naar verwachting succesvol verlopen.

De gemeente en het specialistisch bedrijf Vaessen uit Maasbree hechten veel waarde aan de nazorg. Mochten zij zelf merken dat de rups nog voor overlast kan zorgen, wordt gestart met een tweede bestrijdingsronde. Wanneer u zelf een plek constateert waar de rups volgens u voor overlast zorgt, kunt u contact opnemen met de gemeente: 0475-478 478.

De gemeente behandelt uitsluitend bomen die eigendom zijn van de gemeente. Voor de bestrijding van de eikenprocessierups op particuliere eigendommen kunt u rechtstreeks contact opnemen met Herman Vaessen hoveniersbedrijf uit Maasbree, telefoonnummer: 077-465 1708 of www.hermanvaessen.nl. Meer informatie over de eikenprocessierups vindt u hier.