Gemeente Echt-Susteren


Leden gezocht voor Stichting Platform Wmo

Elke gemeente van ons land heeft sinds januari 2008 de taak om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit te voeren. Wmo regelt onder andere hulp bij het huishouden en zorgt voor ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Verder staat in de wet dat de gemeente de leefbaarheid en samenhang in de wijken en buurten moet vergroten, dat iedereen moet kunnen meedoen en dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning moeten krijgen die ze nodig hebben. Elke gemeente is hierbij verplicht samen te werken met haar inwoners. Hiertoe is Stichting Platform Wmo geïnstalleerd, waarvoor nieuwe leden gezocht worden.

Aan de Stichting Platform Wmo kunnen maximaal 17 inwoners uit de gemeente Echt-Susteren deelnemen. Het Platform werkt nauw samen met de betrokken gemeentelijke afdelingen en de verantwoordelijke wethouders en wordt betrokken bij de voorbereiding, besluitvorming en toetsing van het Wmo beleid. Wegens een tekort aan leden, worden inwoners gezocht die het Platform willen komen versterken.

Van kandidaten die het Platform willen versterken, wordt verwacht dat zij:


- 18 jaar of ouder zijn;


- bereid zijn op vrijwillige basis deel te nemen (onkosten worden vergoed en bijscholing wordt geregeld;


- interesse en/of deskundigheid hebben op het gebied van:


- gehandicaptenbeleid, mensen met een beperking of chronische aandoening;


- wonen, zorg, welzijn, ouderen, jeugd, buurtwerk, vrouwenwerk;


- ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers.


- niet gebonden zijn aan persoonlijke of politieke belangen;


- ten minste acht tot tien keer per jaar beschikbaar zijn voor een ochtend- of middagvergadering.

Bij de aanmelding van nieuwe deelnemers wordt getracht uit elk van de negen dorpskernen van de gemeente Echt-Susteren iemand te kunnen aanstellen. Ook wordt gelet op een goede vertegenwoordiging voor elke doelgroep van het brede Wmo terrein.

Interesse of behoefte aan meer informatie? Stuur een sollicitatie óf neem contact op met de heer J. Baar, voorzitter/secretaris van het Platform, telefoon: 046-4495145.

Richt uw reactie vóór 20 juni 2008 aan:

SWE Welzijnswerk

onder vermelding van sollicitatie Stichting Platform Wmo

Diepstraat 3c

6101 AT Echt