Gemeente Assen


Campagne Assen Jouw Podium mikt op meer actieve Assenaren

29 mei 2008

Met 'Assen Jouw Podium' start de gemeente een campagne om Assenaren te betrekken bij de leefbaarheid in hun stad, buurt en straat. De campagne sluit aan bij de vele initiatieven die er nu al zijn en zet de duizenden mensen die zich nu al inzetten voor hun straat, buurt, stad en medebewoners in het zonnetje. Het idee is inwoners op te roepen actief te worden en mee te denken en mee te doen.

Assenaren doen meer voor de stad dan we vaak weten. Een buurtbarbecue, een sport of feestactiviteit een schoonmaakactie of gewoon een bezoekje aan een alleenstaande buurman. Belangeloos inzetten voor de straat, de buurt, een wijk of misschien wel de hele stad. Assen kenmerkt zich als een stad waarin mensen betrokken zijn op elkaar en waar veel mensen zich inzetten als vrijwilliger. De campagne 'Assen Jouw Podium' bevestigt dit beeld. Daarnaast is Assen Jouw Podium een uitnodiging aan alle Assenaren om mee te denken over de vraag hoe we de stad nog prettiger en veiliger kunnen maken?

De campagne heeft een virtueel en een fysiek podium. Dit podium gaat de buurten in, naar de inwoners toe. Op het podium kunnen bewoners ideeën, plannen of gerealiseerde projecten van henzelf of van anderen toelichten. Het is een manier om deze mensen erkenning te geven voor hun inzet en anderen te stimuleren om met ideeën te komen en zelf actief te worden.

Het eerste fysieke podium komt deze zomer ergens in de stad te staan. Vier keer per jaar wordt het podium ingezet. Daarnaast wordt regelmatig op het virtuele podium verteld hoe inwoners zich inzetten voor hun buurt, straat, wijk of stad.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.assen.nl/assenjouwpodium of bel: 366911 of stuur een mail naar info@assen.nl onder vermelding van Assen Jouw Podium.