Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 29-05-2008

Veel woninginbraken door insluiping en inklimming

DE BILT De politie constateert dat er weer veel woninginbraken plaatsvinden door insluiping en inklimming. Nog steeds laten mensen regelmatig de deuren en ramen openstaan terwijl zij afwezig zijn of niet direct zicht hebben op deze toegangen. Het blijkt dat waardevolle goederen veelal direct in het zicht staan.

Ook insluipingen/ inklimming als u thuis bent

Insluipers en inbrekers zien veelal kans via de openstaande achterdeur, raam of schuifpui naar binnen te dringen en snel waardevolle goederen mee te nemen. Ook opklimmingen (via klikos en tuinmeubels) door verdachten naar de 1e verdieping komen veelvuldig voor. Soms zelfs terwijl de bewoners elders in het huis aanwezig zijn. Populaire buit bij insluipingen zijn laptops, (auto)sleutels, creditcards, rijbewijzen, paspoorten, sieraden en geld. Ook tuinmeubelen en fietsen uit niet afgesloten tuinen worden gestolen. Insluipers schromen niet hun slag te slaan als de gelegenheid zich voordoet.

Om insluipingen/inklimming in de woning te voorkomen, adviseert de politie om deuren en ramen ook bij mooi weer bij afwezigheid altijd af te sluiten. Ook bij korte afwezigheid en zelfs bij aanwezigheid als er niet direct zicht is op toegangen!

Wij verzoeken u bij constatering/signalering van verdachte situaties direct 112 te bellen, signalementen, kentekens, vluchtroutes, gebruikte voertuigen en bijzonderheden te noteren en door te geven.

Invalide man van tas bestolen

ZEIST Op woensdagavond 29 mei werd man in een rolstoel van zijn tas bestolen.

Rond 19.30 uur verliet een 39-jarige man uit Zeist in zijn rolstoel een lift op de derde etage van een flat aan de Couwenhoven. Daar werd door twee jongens de tas van de man gepakt en het tweetal ging ervandoor.

De verdachten waren twee lichtgetinte jongens, één met een geel shirt en de ander met een rood shirt, beiden droegen een spijkerbroek.

Aan getuigen die de straatroof hebben gezien of menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

ZEIST Op woensdag 28 mei werd een man aangehouden voor mishandeling.

Rond 14.20 uur kreeg een 57-jarige man uit Amstelveen in een pand aan de Slotlaan woorden over een zakelijk geschil met een 47-jarige man uit Zeist. De Zeistenaar wond zich daarbij erg op, waarna hij de Amstelvener verbaal bedreigde en schopte.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd op de Slotlaan aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer deed aangifte tegen hem. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Brand

ZEIST In een woning heeft op woensdagmiddag 28 mei brand gewoed. Er bestaat een vermoeden van brandstichting.

Rond 13.40 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een woning aan de Van Reenenweg. Beide hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Er bleek niemand meer in de woning aanwezig te zijn en de brand werd door de brandweer geblust.

Gezien de aangetroffen sporen bestaat er een vermoeden van brandstichting. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Van Reenenweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.