Persberichten Rijn en Venen, 11.50 uur

Utrecht, 29-05-2008

Verkeersongeval

BREUKELEN - Op woensdag 28 mei heeft op de Herenstraat een verkeersongeval plaats gevonden.

Een 60-jarige vrouw uit Nieuwersluis reed omstreeks 10.30 uur met haar auto over de Herenstraat, vanaf de Hazeslinger in de richting van de Straatweg. Vermoedelijk heeft de vrouw tijdens het opschakelen niet goed op de weg gelet en kon ze de auto niet voldoende rechts houden. Hierdoor kwam ze op het fietspad voor de tegengestelde richting, waar een witte bus stond, waarbij geladen en gelost werd. Een frontale botsing was het gevolg. Door de botsing werd de bus naar voren geduwd en werden twee mannen, die voor de bus aan het werk waren aangereden en kwamen onder de bus terecht. De slachtoffers, 31- en 55-jarige mannen uit Haarlem, zijn met beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Snelheidscontrole

WILNIS De politie heeft woensdagmiddag 28 mei een snelheidscontrole gehouden op de Ingenieur Enschedeweg. Doormiddel van radarapparatuur zijn tussen 10.00 uur en 12.00 uur 1070 voertuigen gecontroleerd. In totaal wisten 14 bestuurders zich niet aan de maximale toegestane snelheid van 80 km/u te houden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Verkeersongeval

WOERDEN Op de kruising van De Bleek met de Blekerijlaan heeft woensdag een botsing tussen twee autos plaatsgevonden.

Omstreeks 16.50 uur reed een 53-jarige vrouw uit Amsterdam over de kruising. Doordat zij waarschijnlijk de auto van een 40-jarige man uit Amsterdam over het hoofd zag, verleende zij geen voorrang. Hierdoor is een aanrijding ontstaan, waarbij de vrouw letsel opliep aan haar rug en nek. De man liep letsel aan zijn borst en rug op. Beide bestuurders zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.