Gemeente Den Haag

Tentoonstelling archeologie geopend

Weleens een Romeinse kookpot of bronzen wierookvat gezien? Grijp je kans in het stadhuis van Den Haag. De afdeling Archeologie viert haar 25-jarig bestaan met een bijzondere tentoonstelling: Verlopen Tijd. Unieke en alledaagse vondsten zijn tot en met 20 juni te zien in het atrium van het Haagse stadhuis aan het Spui. Wethouder Marnix Norder opende de expositie op 26 mei en presenteerde de nieuwe folder 'Archeologie in Den Haag'.

Wethouder Norder: "In Den Haag bouwen en wonen we al ruim 5000 jaar. Archeologische vondsten leren ons meer over dit rijke verleden. We zijn zuinig op dit cultureel erfgoed." In de tentoonstelling is elk jaar vertegenwoordigd met een voorwerp dat in Den Haag is gevonden. De vondsten zijn uniek en bijzonder of alledaags maar met een interessant verhaal, zoals pijlpuntjes uit de bronstijd en een middeleeuws boekbeslag. Blikvanger is de grootste zandloper van Europa die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt. De zandloper staat symbool voor de verlopen tijd.

Nieuwe folder
Wethouder Norder gaf op 26 mei ook het eerste exemplaar weg van de nieuwe folder 'Archeologie in Den Haag'. De folder geeft informatie over de werkzaamheden die de afdeling uitvoert. Daarnaast bevat de folder een landschapsreconstructie uit de steentijd en veel vondsten en onderzoeksresultaten uit verschillende periodes.

Meer informatie
De tentoonstelling Verlopen Tijd staat tot en met 20 juni in het stadhuis aan het Spui 70 in Den Haag. De toegang is gratis. De nieuwe folder 'Archeologie in Den Haag' is gratis verkrijgbaar bij het gemeentelijk ContactCentrum in het stadhuis en bij de stadsdeelkantoren. Meer informatie staat op
www.denhaag.nl/archeologie.