Gemeente Lansingerland


Nieuwe zwembad gaat De Windas heten
Prijsuitreiking

Het nieuwe zwembad dat aan de Berkelseweg in Bergschenhoek gebouwd wordt, gaat zwembad De Windas heten. Wel een nieuw zwembad, geen nieuwe naam dus. Met De Windas heeft de gemeente gekozen voor een vertrouwde naam die veel mensen positief waarderen.

De afgelopen tijd kreeg de gemeente vaak opmerkingen over de nieuwe naam van het zwembad. Veel mensen dachten met veel plezier terug aan het voormalige zwembad De Windas, dat stond voor vele uurtjes waterpret. De naam De Windas was en is een begrip in de drie kernen van de gemeente Lansingerland. Veel bewoners willen dat graag zo houden.

Naamgeving

De commissie naamgeving van de gemeente heeft daarom voorgesteld ook het nieuwe zwembad de naam De Windas te geven. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorstel goedgekeurd. Ook het nieuwe zwembad De Windas zal vanaf zomer 2009 garant staan voor vele uren zwemplezier en bovendien voor heel wat diplomas A, B en C! Kijk voor meer informatie over het nieuwe zwembad op www.lansingerland.nl/projectenoverig.

Yorick, Joost en Laura winnaars van de woordpuzzel

Op 21 mei reikte wethouder Naushad Boedhoe drie zwemsportpakketten uit ter waarde van 50,=. Jorick Breed (7 jaar), Laura Frau (9 jaar) en Joost Rijnsburger (11 jaar) waren de gelukkigen die het pakket in ontvangst mochten nemen. Ze hadden de naam van het nieuwe zwembad ontdekt door de woordpuzzel te maken uit de Heraut van 7 mei.

In totaal hadden bijna 100 kinderen, soms geholpen door opa of moeder, hun tanden in de puzzel gezet. Zij vonden bijna allemaal de juiste oplossing: de nieuwe naam is zwembad de windas.

Prijsuitreiking

Wethouder Boedhoe overhandigt de sportprijzen aan (v.l.n.r.) Laura, Joost en Jorick.