Gemeente Etten-Leur

Beweegbare palen Hof van den Houte functioneren goed

Beweegbare palen Hof van den Houte functioneren goed

De beweegbare palen bij de toegang tot de Hof van den Houte ter hoogte van de Hema functioneren voor honderd procent goed. Dat is gebleken uit technisch onderzoek en uit een test met de bewuste ambulance, die dinsdagavond en woensdag zijn uitgevoerd.

Afgelopen maandag zouden de verzinkbare palen dienst hebben geweigerd, toen een ambulance vanaf de Bisschopsmolenstraat het winkelgebied in wilde rijden. Voor het gemeentebestuur van Etten-Leur was het bericht hierover aanleiding om meteen onderzoek te laten instellen door het bedrijf dat de beweegbare palen heeft geleverd en in onderhoud heeft.

Het technisch onderzoek wees uit dat de installatie geheel correct werkt en dat de palen op commando de grond in zakken. Vervolgens is met de ambulance die afgelopen maandag het winkelgebied niet in kon de proef op de som genomen en ook daarbij werkte het systeem feilloos: de palen dalen als de ambulance met werkend zwaailicht de detectielus in het straatwerk passeert.

De oorzaak van de onplezierige gebeurtenis afgelopen maandag is wellicht dat de bewuste ambulance het zwaailicht niet in werking heeft gehad. Binnen de Regionale Ambulancedienst wordt dit nagegaan en zonodig wordt het ambulancepersoneel nogmaals erop gewezen dat de palen bij het Etten-Leurse winkelgebied alleen werken als de ziekenwagen een zwaailicht voert.

De installatie van de beweegbare palen aan het Burchtplein wordt binnen enkele weken aangepast. Uit onderzoek is gebleken dat de detectielussen waarschijnlijk onverklaarbare signalen opvangen en dat zich daardoor storingen kunnen voordoen. Na aanpassing van de installatie wordt de werking ervan regelmatig getest met brandweervoertuigen, zo is afgesproken.

20080529\pwm\0425

Er zijn 3 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl