Gemeente Eindhoven

Persbericht 29 mei 2008, no. 148

Fotowedstrijd

Breng het verrassend groene Eindhoven in beeld De gemeente Eindhoven organiseert een fotowedstrijd rondom het thema âEindhoven verrassend groenâ. Inwoners kunnen een foto van het verrassend groene Eindhoven in beeld brengen en voor 23 juni sturen naar de gemeente. De genomineerde fotoâs zijn vanaf 6 juli (Doe de Dommel) te zien in het Stadhuis.

Eindhoven is een groene stad. Het is de groenste van de 5 grootste Nederlandse steden én de bebouwde kom van Eindhoven is de groenste van de 5 grootste steden van Brabant. Om een beeld te krijgen van wat nu voor de inwoners van Eindhoven verrassend groen is, organiseert de gemeente de fotowedstrijd.

Beschrijving
De gemeente daagt inwoners uit om hun favoriete (verrassende) groen in beeld te brengen, voorzien van de beschrijving van de locatie en de reden waarom juist deze foto het verrassend groene Eindhoven weergeeft. Het gaat om plekken in de openbare ruimte, denk bijvoorbeeld aan een park of een mooi plekje bij de Dommel.

Prijs
Uit de inzendingen selecteert een jury enkele genomineerden. De genomineerde fotoâs zijn vanaf 6 juli (Doe de Dommel) te zien in het stadhuis. Via de website van de gemeente kan iedereen daarna op de foto stemmen die het beste het âverrassend groenâ weergeeft. De maker van de winnende foto kan de groene stad van boven bekijken, want de beste inzending wordt beloond met een ballonvaart met VIP-arrangement voor twee personen.

Voorwaarden
bijvoorbeeld niet in een tuin)

- ander beeldmateriaal, bijvoorbeeld een tekening of schilderij, is ook toegestaan

- de foto moet voorzien zijn van:

- de naam van de locatie waar de foto genomen is of een duidelijke omschrijving van de locatie

- naam, adres en telefoonnummer van de maker van de foto
- een persoonlijke toelichting van enkele zinnen, waarin staat beschreven waarom dit beeld voor de maker het (verrassend) groene Eindhoven typeert

- het beeldmateriaal wordt eigendom van de gemeente Eindhoven en kan gebruikt worden voor publicitaire doeleinden
- mail de foto (op hoge resolutie, minimaal 3 mb) naar verrassendgroen@eindhoven.nl of zet hem op een cd en stuur die naar Gemeente Eindhoven, DSOB, t.a.v. Bram Veldhuis, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

- de inzendingen moeten voor 23 juni binnen zijn

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00