Gemeente Zoetermeer

Gratis energiescan voor vijftig Zoetermeerse bedrijven

Vijftig Zoetermeerse bedrijven mogen van de gemeente Zoetermeer een gratis energiescan laten uitvoeren door stichting EREA. Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoeveel energie een onderneming verbruikt en bovendien hoe de onderneming energie kan besparen. De gemeente Zoetermeer biedt de energiescans aan in het kader van het programma Duurzaam Zoetermeer, dat de energiescans ook bekostigt.

Aanmelden

Bedrijven die in Zoetermeer gevestigd zijn, kunnen zich tot en met juni aanmelden voor de energiescan via info@stichtingerea.nl. Op basis van de aanmeldingen selecteert stichting EREA de vijftig bedrijven die de scan krijgen. Van deze vijftig bedrijven krijgen 25 een energiescan (bedrijven met een energieverbruik tot 50.000 kWh/jaar) en 25 een complex energieadvies (bedrijven met een verbruik tussen 50.000 en 200.000 kWh/jaar). In de aanmelding dienen de volgende gegevens te staan: naam bedrijf, adres, telefoonnummer, contactpersoon, jaarverbruik elektriciteit in 2007, jaarverbruik gas in 2007 en jaarverbruik warmte in 2007 (indien aangesloten op het warmtenet). Zonder deze gegevens kan EREA de aanmelding helaas niet behandelen.

Steentje bijdragen

De energiescan kan een ondernemer een flinke energie- en dus geldbesparing opleveren. Bovendien is het milieu gebaat bij bewuster gebruik van energie. Er zijn meer manieren voor ondernemers om hun steentje bij te dragen aan een duurzamer Zoetermeer. Bijvoorbeeld door korting te bieden op duurzame producten, en door een convenant te ondertekenen. Door een convenant te ondertekenen, gaan ondernemers een inspanningsverplichting aan om een aantal basismaatregelen uit te voeren, verspreid over themas als energie, mobiliteit, duurzaam inkopen en groen. Voor meer informatie hierover kunnen ondernemers contact opnemen met Wieke Bonthuis via e-mail:
w.bonthuis@zoetermeer.nl.

Programma Duurzaam Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer maakt in het programma Duurzaam Zoetermeer nu afspraken om Zoetermeer in de toekomst leefbaar te houden. De ambities zijn hoog: Zoetermeer wil tot de tien duurzaamste gemeenten van Nederland behoren. De basis voor het programma Duurzaam Zoetermeer ligt in het collegeprogramma 2006-2010. Daarin staat dat Zoetermeer een groene, schone en milieuvriendelijke stad moet zijn, waarin we zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte. Duurzaam Zoetermeer geeft hier op een praktische manier invulling aan, samen met lokale milieuorganisaties, het bedrijfsleven en de inwoners van Zoetermeer.