Gemeente Heiloo


Heiloo krijgt standplaats voor autodate

Wethouder R. Opdam en directeur Greenwheels G. van Lookeren bij de Greenwheelsauto.

Vanaf 28 mei heeft de gemeente Heiloo een eigen standplaats voor autodaten via Greenwheels. Deze standplaats, die is te vinden op de hoek van de Holleweg en De Kreek, wordt 28 mei in gebruik genomen door wethouder R. Opdam en directeur van Greenwheels, de heer G. van Lookeren. Abonnees van Greenwheels kunnen vanaf deze locatie een auto meenemen. Hiermee faciliteert de gemeente Heiloo een milieuvriendelijk initiatief, dat bijdraagt aan bewust autogebruik en uitkomst biedt aan mensen die slechts af en toe een auto nodig hebben.

Gedeeld autogebruik, ook wel autodate genoemd, is een formule die er voor zorgt dat verschillende mensen gebruik maken van dezelfde auto. Voor mensen die wel het gemak van een auto willen, maar hem niet altijd nodig hebben, zitten er veel voordelen aan het autodaten. Het is niet alleen kostenbesparend, het spaart ook het milieu.

Abonnement

Via Greenwheels kunnen inwoners zich abonneren en vervolgens 24 uur per dag een auto reserveren. Een auto van Greenwheels kan vanaf 1 uur gehuurd worden en daarna per kwartier. Abonnees kunnen ook een auto in een andere stad reserveren. In bijna 50 steden in Nederland zijn er standplaatsen van Greenwheels te vinden. Informatie over het autodaten is te vinden op www.greenwheels.nl.