Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 29-05-2008

Oproep getuigen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Een vrouw tussen de 45 en 55 jaar oud uit Driebergen is op donderdag 22 mei tussen 14.00 en 15.00 uur slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. Dit gebeurde nabij het Jagerspad.

Het slachtoffer liep die dag tussen 14.00 uur en 15.00 uur op het Jagerspad richting de Hoofdstraat toen het misdrijf plaatsvond. Daarna is de verdachte te voet gevlucht.

Het signalement van de verdachte is: blanke man, tussen de 30 en 40 jaar, 1.80 tot 1.90 meter lang, zwart krullend haar tot op schouder en een smal gezicht zonder gezichtsbeharing. Hij droeg een zwarte broek en zwart jack

De politie heeft de zaak in onderzoek. Aan eventuele getuigen die een man hebben zien wegvluchten die voldoet aan het genoemde signalement wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900 - 88 44. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Medewerkster verzorgingsinstelling bekent diefstallen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een 21-jarige medewerkster van een verzorgingsinstelling in Wijk bij Duurstede heeft bekend vier diefstallen te hebben gepleegd op haar werk.

De vrouw afkomstig uit Wijk bij Duurstede heeft vier keer geld gestolen in de periode tussen februari en half mei. Drie keer van verschillende collegas en één keer van de vrouw van een bewoner. Tegen de medewerkster is proces-verbaal opgemaakt en zij is ontslagen.

Snelheidscontrole

VEENEDAAL De politie heeft op woensdag 28 mei van 14.45 uur tot 15.45 uur een snelheidscontrole op de Wageningselaan gehouden. Daarbij werden 21 automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden en één omdat hij onnodig mistverlichting aan had. De hoogste snelheid was 86 km/u.

Inbraak bij bedrijf

VEENENDAAL Op woensdag 28 mei deed een medewerker van een bedrijf aangifte van diefstal ter waarde van enkele tienduizenden euros.

Op woensdagochtend ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Storkstraat dat een toegangshek van het terrein was opengebroken. Van het terrein waren meerdere roestvrij stalen goederen gestolen. De inbraak moet zijn gepleegd tussen dinsdagavond 19.15 uur en woensdagochtend 07.00 uur.

Op dinsdagmiddag werd bij het bedrijf een geel Volkswagen busje gezien met daarin drie blanke mannen van 20 25 jaar. Buiten de kleur viel het op dat het busje erg gedeukt was. De mannen gedroegen zich verdacht en mogelijk hebben zij iets met de inbraak te maken.

Aan getuigen die tussen de genoemde tijdstippen iets verdachte hebben gezien op of in de omgeving van de Storkstraat, mogelijk in combinatie met de gele Volkswagen bus, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Waarschuwing: pas op voor oplichters met babbeltruc

LEERSUM De politie heeft de afgelopen periode meerdere aangiftes binnen gekregen van mensen die slachtoffer zijn geworden van de babbeltruc. In de meeste gevallen gaat het om oplichters die aanbellen en met een smoes proberen binnen te komen. Vervolgens proberen zij geld, bankpassen of goederen te ontvreemden.

De politie waarschuwt voor oplichters met de babbeltruc en adviseert om niemand zomaar binnen te laten en als u een situatie niet vertouwt, om dan direct de politie op telefoonnummer 112 te bellen.