Gemeente Lochem


Brandweercommandant wordt hoofd openbare werken

Brandweercommandant van de gemeente Lochem Henk Jan Bouwhuis (47) is per 15 juli benoemd tot hoofd Openbare Werken in deze gemeente. Hij volgt daarmee de vertrekkende Rein Dijkstra op.

Bouwhuis werd april 2002 commandant van de brandweer in de gemeente Gorssel. Na de fusie met de gemeente Lochem per 1 januari 2005 kreeg hij de leiding over de brandweer in de nieuwe gemeente. Het nieuwe hoofd Openbare Werken kwam in 1984 als ambtenaar bij de toenmalige gemeente Gorssel. De meeste tijd werkte hij als ambtenaar bouw- en woningtoezicht.

Als vrijwilliger bij de brandweer in Zutphen raakte Bouwhuis sinds 1992 betrokken bij de brandweerorganisatie. Hij blijft voorlopig formeel brandweercommandant van de gemeente Lochem. Na afronding van de vorming van de brandweerorganisatie IJsselstreek legt hij zijn functie officieel neer. Er komt dan één brandweercommandant voor de brandweer in de gemeente Lochem, Brummen en Zutphen. Tot die tijd berust de dagelijkse leiding van de brandweer in de gemeente Lochem bij een tijdelijk aan te stellen tweede man of vrouw.

Verder blijft Bouwhuis officier van dienst in de genoemde gemeenten. Dit betekent dat hij eens in de vijf weken een week lang de leiding heeft bij grootschaliger inzet van de brandweer.