Hudson verkoopt divisie:concentratie op professionele talent oplossing

29/05/2008 13:08

Hudson Global Resources B.V.

Hudson verkoopt divisie om nog meer te concentreren op professionele talent oplossingen in Nederland.

Amsterdam, mei 2008

Hudson heeft op 20 december 2007 bekend gemaakt dat zij haar Nederlandse Werk en Re-integratie divisie, Hudson Human Capital Solutions B.V., verkocht heeft aan het management van de divisie. Door deze afsplitsing zal Hudson, één van de leiders op het gebied van gespecialiseerde recruitment-, contract professionals- en talent managementdiensten, zich verder concentreren op het leveren van recruitment- en talent managementoplossingen aan werkgevers die, zowel nationaal als internationaal, geconfronteerd worden met een steeds groter tekort aan talent.

De Nederlandse Werk en Re-integratie divisie heeft, zoals afgesproken, gedurende een overgangsperiode van 4 maanden verder gehandeld onder de naam Hudson. Vanaf 8 mei 2008 geven zij hun business een nieuwe wending onder de naam Fitt.Company.

Hudson opereert voortaan in Nederland onder twee namen: Hudson en Balance:


- Hudson levert innovatieve search en selectiediensten en talent management diensten, inclusief assessment en development , high potentials programma's en HR consultancy. Boeiende plannen voor 2008 zijn, onder andere, de lancering van een exclusieve diagnostische tool voor het behouden van talent én een geavanceerde elektronische simulatieoefening gericht op het screenen van midden- en senior management competenties.


- Balance, een gevestigde business aangekocht in 2005, verbindt werkgevers samen met contract en project management professionals in juridische, technische en financiële disciplines. Het bedrijf is een marktleider voor de publieke sector in Nederland.

Christine Raynaud, Voorzitter & CEO Hudson Europa geeft aan: "De Nederlandse markt is erg belangrijk voor Europa wat betreft de dienstverlening van Hudson. De "de-branding" en verkoop van onze voormalige Re-integratie business zal onze focus verder concentreren in Nederland én binnen Europa, op de mid-market professionals en op onze belangrijkste drie diensten: recruitment, talent management and professional contracting services. Binnen deze specifieke gebieden blijven we verder zoeken naar nieuwe ontwikkelingskansen en manieren om de klanten en de mensen die wij samenbrengen tevreden te stellen."

Over Hudson

Hudson is één van 's werelds grootste spelers in de HR Wereld op het vlak van recruitment, contract professionals en talent management oplossingen. Van een individuele plaatsing tot complete projectoplossingen, Hudson helpt u het beste te halen uit talent. Wereldwijd (in meer dan 20 landen) werken wij met 3600 professionals samen om organisaties beter en efficiënter te laten presteren. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.hudson.com.





http://www.hudson.com/