Hogeschool INHolland distantieert zich van uitspraken imam Budak

29/05/2008 13:09

Hogeschool Inholland Select Studies

Den Haag - Hogeschool INHolland neemt stellig afstand van de uitlatingen van de imam Bahaeddin Budak op www.nioweb.nl. Met de iman Budak wordt een indringend gesprek aangegaan en de hogeschool beraadt zich op de te nemen stappen. Dit soort ideeën horen bij Hogeschool INHolland niet thuis. Iman Bahaeddin Budak is verbonden aan de opleidingen tot imam - Islamitisch Geestelijk Werker.

"De uitlatingen gedaan door deze imam zijn ontoelaatbaar," aldus Geert Dales, bestuursvoorzitter van Hogeschool INHolland. "Wij gaan een zeer indringend gesprek aan met deze imam en we zullen hem ons standpunt duidelijk maken. De Hogeschool wil niets te maken hebben met dergelijke uitspraken en wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor deze uitspraken. Dit gedachtegoed hoort bij Hogeschool INHolland niet thuis."

Budak deed op www.nioweb.nl in verschillende artikelen uitlatingen over verschillende vraagstukken. Het gaat hier o.a. om de artikelen http://www.nioweb.nl/2008/05/16/imam-budak-over-verkrachting en http://www.nioweb.nl/2008/04/10/imam-budak-over-partnerkeuze.

///// einde persbericht /////






Noot voor de redactie:

Noot voor de pers(