Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 mei

* POLITIE HOUDT VERDACHTE WINKELDIEFSTAL AAN

ROTTERDAM-CENTRUM / De politie heeft woensdagochtend rond acht uur op de Korte Lijnbaan een 42-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden voor winkeldiefstal.
Een 59-jarige getuige uit Rotterdam zag de verdachte bij een toko op de West-Kruiskade een krat taugé en een emmer met tofu stelen. Toen hij hier iets van zei werd hij door de 42-jarige man geschopt en bespuugd. Tevens werd een etui met gereedschap in de richting van de getuige gegooid. De verdachte liep vervolgens weg in de richting van het Kruisplein. Na een achtervolging hielden politieagenten hem aan op de Korte Lijnbaan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij het overbrengen bleek de Rotterdammer in het bezit te zijn van vals geld. Zowel de etui met gereedschap als het valse geld werden in beslag genomen. Politiepersoneel
* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
DIJKZIGT / ROTTERDAM-WEST - Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie woensdagochtend tussen half negen en kwart over tien op de GJ De Jonghweg een verkeerscontrole gehouden. Wegens buurtklachten over het niet voor laten gaan van voetgangers die het voornemen hebben om over te steken via een voergangersoversteekplaats hebben politiemedewerkers een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal werden veertig motorvoertuigen gecontroleerd. In vier gevallen werd een proces verbaal gegeven voor het niet voor laten gaan van een voetganger die het voornemen heeft om over te steken bij een voetgangersoversteekplaats. Tevens stelde de politie proces verbaal op voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1 keer) en het niet dragen van een autogordel (1 keer).


* POLITIE BEKEURT OVERLASTGEVERS
MIDDELLAND / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart voor drie op de Zwaerdecroonstraat twee overlastgevers uit Rotterdam bekeurd. De mannen van 38 en 47 jaar hadden in een voormalige tuin van een aantal slooppanden een berg hout, spoorbielzen en huisraad op een stapel gegooid en dit in brand gestoken. Dit zorgde voor stankoverlast bij omwonenden in de CL. De Vrieslaan en de Rochussenstraat. Ook waren de vlammen behoorlijk hoog. Gewaarschuwde brandweermensen blusten het vuur. De politie gaf de overlastgevers een proces verbaal.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben donderdagochtend een 21-jarige man uit Barcelona aangehouden voor vernieling.
Na een melding van een getuige gingen politiemensen naar de Oostzeedijk. Hier bleek dat verdachte over een geparkeerdstaande auto was gelopen waardoor er meerdere deuken op de auto waren ontstaan.
De verdachte is danzkij het ingrijpen van een portier en een getuige ter plaatse aangehouden.


* MOTORRIJDER RIJDT HERT AAN
HELLEVOETSLUIS - Op de Provincialeweg N497 heeft een motorrijder woensdagavond rond half elf een hert aangereden. Het dier stak plotseling de weg over, waardoor de motorrijder het niet meer kon ontwijken. De 34-jarige motorrijder uit Hellevoetsluis is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het hert heeft de aanrijding helaas niet overleefd.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA AANRIJDING ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hebben woensdagavond een 23-jarige automobilist uit Klundert gearresteerd op de Oostmaaslaan. De man reed tegen vier geparkeerdstaande auto's aan waardoor twee auto's zwaar beschadigd raakten. Na de aanrijding was de verdachte een flat ingevlucht en probeerde zich te verstoppen. Politiemensen troffen hem liggend op de vloer van de toegangshal aan.
De man werd gearresteerd en bleek onder invloed van alcohol te verkeren(485 ug/l) Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE NEEMT BALLETJESPISTOOL IN BESLAG

HELLEVOETSLUIS - De politie van district Zuid heeft woensdagmiddag een balletjespistool in beslag genomen. Na een melding van overlast op het Jan van Brakelpad troffen politieagenten op de nabij gelegen Jan van Gelderstraat twee 16-jarige jongens uit Hellevoetsluis, met een balletjespistool. De agenten namen het wapen en de munitie in beslag. De jongens hebben een proces verbaal gekregen en hun ouders zijn in kennis gesteld.


* MINDERJARIGE AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
SPIJKENISSE - Politieagenten hebben woensdagochtend op de Groene Kruisweg een 14-jarig meisje uit Rotterdam aangehouden nadat zij een buschauffeur beledigde en dreigde de ruiten van de bus in te slaan. Nadat politieagenten haar op dit gedrag aanspraken, beledigde zij hen eveneens. Hierop is de jongedame aangehouden en is haar moeder in kennis gesteld. Het meisje zal haar gedrag binnenkort bij justitie moeten verantwoorden.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN VOOR MISHANDELING EN VERNIELING

FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft woensdagmiddag rond drie uur op de Persoonshaven twee jongens van 16 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling en vernieling. De jonge verdachten hadden onenigheid met elkaar. Op straat probeerde de 17-jarige jongen zijn 16-jarige plaatsgenoot een klap te geven. Die wist de klap te ontwijken. Hierop rende de 17-jarige Rotterdammer de straat over. Bij het oversteken maakte hij een duik boven op een geparkeerd staande personenauto om niet te worden geschept door een passerende auto. Het dak van de auto liep hierdoor schade op. Vervolgens sloeg hij een straattegel kapot en gooide hiermee in de richting van de 16-jarige jongen. Die gooide op zijn beurt terug met diverse stukken straattegel. Daarna werd hij door de 17-jarige Rotterdammer in zijn gezicht geslagen met een stuk stoeptegel. Hierdoor liep hij letsel op aan zijn wang. Door het over en weer gooien van straattegels werd de personenauto beschadigd. De politie hield de 17-jarige jongen aan voor mishandeling en de 16-jarige jongen voor vernieling. Politiemensen onderzoeken de precieze toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT BEDREIGING; GETUIGENOPROEP

SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar een bedreiging met een vuurwapen en wil graag in contact komen met getuigen.
Woensdagochtend in de vroege ochtenduren, omstreeks vier uur, werd een 40-jarige Schiedammer op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan om nog onbekende reden bedreigd met een vuurwapen. Omdat de vrouw van de Schiedammer ging gillen, sloeg de verdachte op de vlucht. De politie stelt een nader onderzoek in en wil graag in contact komen met mensen die wat gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via
* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLES
ROTTERDAM/HOOGVLIET/BARENDRECHT - Bij controles in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO) in Rotterdam, Hoogvliet en Barendrecht heeft de politie van district Zuid woensdag ruim 40 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere snelheisovertredingen, algehele staat van de bromfiets, niet dragen van een helm, overzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA FIETSENDIEFSTAL

SCHIEDAM - Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is woensdagavond rond elf uur gearresteerd na een fietsendiefstal. De jongen wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen vanaf het Hof van Spaland. De 20-jarige eigenaar van de fiets zag het gebeuren en zette de achtervolging in. Hij hield de 15-jarige Rotterdammer staande. Gealarmeerd politiepersoneel arresteerde de verdachte. De moeder van de jongen is op de hoogte gebracht.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM - De politie van district Zuid heeft woensdagochtend een hennepkwekerij opgerold, in een woning aan het Zuidplein. De kwekerij met ruim 500 planten, werd ontdekt naar aanleiding van lekkage. De kwekerij is ontmanteld en de planten en het materiaal zijn vernietigd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* MELDING OVERLAST JEUGD
HOEK VAN HOLLAND - Politiemensen van het district Waterweg-Noord kregen woensdagmiddag een melding van overlast jeugd op de Mercatorweg. De jongeren zouden hier blowen. Ter plaatse werd de groep aangetroffen, echter zij waren niet aan het blowen. De politie heeft een gesprek met de jongeren gevoerd en hun namen genoteerd.


* VERKEERSCONTROLE
HILLEGERSBERG - Politiemensen van het district Noord hebben woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de Bergweg. Tussen acht uur en half tien werden 35 bekeuringen uitgeschreven waarvan 24 voor het negeren van het rode verkeerslicht.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft woensdagavond rond kwart voor acht in een woning aan de Korenmolen een 18-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor huiselijk geweld.
De verdachte had zijn 47-jarige moeder geslagen. De vrouw uit Capelle aan den IJssel liep hierbij letsel op aan haar oog en neus. Zij werd bij de huisartsenpost behandeld. De politie hield de jongen aan voor huiselijk geweld en bracht hem over naar het politiebureau.


* RUZIE DOOR OMSTANDERS GESUST
MAASSLUIS - Woensdagavond rond tien uur ontstond er op de Markt een onenigheid tussen twee mannen. Een man maakte een discriminerende opmerking naar een passerende jongen waarna de onenigheid ontstond.
Omstanders grepen direct in toen de ruzie in een vechtpartij leek te eindigen.
De jongen werd niet meer aangetroffen en heeft geen aangifte gedaan.


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR INGOOIEN RUIT
Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Berkel en Rodenrijs aangehouden.
Het tweetal wordt ervan verdacht een ruit te hebben ingegooid van een auto geparkeerd aan de Isaac Hubertstraat. Politiemensen stelden na de melding direct een onderzoek in en zagen de twee verdachten op de Crooswijksesingel. Na een korte achtervolging werd één van hen aangehouden. Mede dankzij beelden van Cameratoezicht werd de tweede verdachte aangehouden.


* POLITIE HOUDT AUTOVERNIELER AAN
ROTTERDAM - De politie van district Zuid heeft woensdagavond rond kwart voor tien een man aangehouden omdat hij bij de Maastunnel voor auto's sprong en over geparkeerde auto's heen liep. Ook had hij op meerdere auto's staan springen. Op basis van het door getuigen opgegeven signalement, hielden politieagenten de 35-jarige Schiedammer op de Doklaan aan. Hierbij verzette de man zich hevig. Onderweg naar het politiebureau trapte de verwarde en agressieve man een ruit uit de politiebus. Hierdoor probeerde hij te ontsnappen. Politieagenten die in de buurt waren hebben de arrestant overgenomen, waarna de weg richting het politiebureau kon worden vervolgd. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 52-jarige scooterbestuurder uit Capelle aan den IJssel is woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Hoofdweg.
Rond kwart over drie ontstond, op de kruising met de Capelseweg, de aanrijding tussen een scooter en een auto bestuurd door een 63-jarige vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffer liep onder meer een hersenschudding op en letsel aan zijn kniebanden. de politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding en wil graag in contact komen met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
Een 18-jarige scooterrijdster uit Nieuwerkerk aan den IJssel is woensdagavond gewond geraakt na een aanrijding op de Bergweg. Een 59-jarige automobilist uit Rotterdam had rond half zeven zijn auto geparkeerd en zag, toen hij het portier open deed om uit te stappen, de scooter over het hoofd.
De 18-jarige bestuurster en haar passagier werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is voor nader verhoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ
BERKEL EN RODENRIJS / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Hoornplantsoen een hennepkwekerij ontmanteld.
Naar aanleiding van klachten van omwonenden stelden politieagenten een onderzoek in de woning in. In totaal werden in drie ruimtes 486 hennepplanten aangetroffen. De politie doet nader onderzoek naar de zaak.


* POLITIE HOUDT AUTO-INBREKER AAN
NOORD - De politie van district Noord heeft woensdagochtend vroeg een auto-inbreker aangehouden. Op de Noorderhavenkade werd de 22-jarige Rotterdammer door surveillerende politieagenten aangehouden, nadat hij de ruit van een daar geparkeerde auto had ingeslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau.