Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 29/5

TILBURG, 29 mei 2008

Poging overval op woning

Riel - Een nog onbekende, gewapende man heeft aan het begin van de donderdagnacht geprobeerd de bewoners van een woning aan het Zandeind te overvallen. De bewoners hoorden rond middernacht dat er hard op de voordeur werd gebonkt. Toen de 46-jarige man des huizes de voordeur opende, stond hij oog in oog met een man met een vuurwapen. De bewoner sloeg echter direct hard van zich af en wist de deur dicht te trekken. De overvaller is daarna in onbekende richting gevlucht. Mogelijk is hij door het handelen van de bewoner gewond geraakt. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de dader maar niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft een buurtonderzoek verricht.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Tilburg - De polite heeft woensdagmorgen een 26-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats aangehouden die ervan wordt verdacht op 16 mei zijn 30-jarige vriendin in haar Tilburgse woning te hebben mishandeld en bedreigd. Hij deelde meedere klappen uit en bedreigde haar met een mes. De man meldde zich op verzoek op het politiebureau, waarna hij werd aangehouden. De man moet zich over enkele weken verantwoorden ter terechtzitting.

Man gewond na achtervolging tasjesdief

Tilburg - Een 60-jarige man uit Tilburg is woensdagavond gewond geraakt, toen hij probeerde een tasjesdief te pakken. De man liep met zijn 59-jarige vrouw omstreeks 22.50 uur over de Schouwburgring, toen een dief de tas van de vrouw weggritste en ermee vandoor ging. Toen de echtgenoot de achtervolging inzette, kwam hij ten val. Als gevolg daarvan is zijn schouder uit de kom geraakt. Kennelijk heeft de dader de tas later weggegooid, want deze kreeg het slachtoffer kort na het vooral terug van een omstander. Het hengsel bleek te zijn
doorgesneden. De dader is spoorloos.

Tilburgers aangehouden voor diefstal in vereniging

Tilburg - Donderdagnacht omstreeks 03.30 uur heeft de politie op de Bredaseweg twee mannen uit Tilburg (20 en 21 jaar) aangehouden. Zij werden kort vantevoren door een buurtbewoner in de Burgemeester Suijsstraat betrapt bij de diefstal van een fiets. De gealarmeerde politie wist de mannen in hun auto te traceren en aan te houden. In de auto troffen agenten ook een vlindermes, een betonschaar en een hoeveelheid hennep aan. De betonschaar is mogelijk gebruikt om het slot van de fiets door te knippen. De technische recherche doet onderzoek. De mannen zijn ingesloten.

Politie controleert verkeersveiligheid

Tilburg - Tijdens een verkeerscontrole, dinsdagmiddag op de
Zevenheuvelenweg, is maar weer gebleken dat toch nog veel
weggebruikers de regels in het kader van de verkeersveiligheid aan hun laars lappen. Ze bleken maar liefst 33 van de 100 bestuurder van personen- en vrachtauto's géén autogordel te dragen en zaten drie automobilisten niet-handsfree te bellen. Vier bromfietsers droegen geen helm. Uiteraard kregen alle overtreders een bekeuring. De politie hoopt tijdens de controle de burgers ook het belang van deze regels duidelijk te kunnen maken.

Tilburger overvallen in zijn woning

Tilburg - Een 60-jarige bewoner van het Callandhof is woensdagavond in zijn woning overvallen. Toen de man vanaf de winkel naar huis liep, werd hij aangesproken door een donkere man die hem een vuurtje vroeg. Nadat het salchtoffer de deur van zijn woning had geopend en naar binnen ging, zag hij dat diezelfde persoon achter hem aan kwam. Hij wilde geld en zetten zijn eis kracht bij door een paar klappen uit te delen. Het slachtoffer kwam daarbij ten val. De nog onbekende
verdachte ging er uiteindelijk vandoor met een nog onbekend
geldbedrag.

Auteur: Dion Luijten