Politie Midden- en West Brabant

Persbericht

BREDA, 29 mei 2008

Hennepkwekerijen aangetroffen

Etten-Leur - Woensdagochtend heeft de politie op een zolder van een woning aan de Piersonhorst een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 245 oogstrijpe planten. De 45-jarige bewoner werd aangehouden. Hij bekende al een keer eerder een oogst te hebben gehad. De politie kwam de kwekerij op het spoor omdat bleek dat het energieverbruik van deze woning érg hoog was. Daarbij was de bewoner enig tijd geleden in zijn auto gecontroleerd en had hij toen veel tuinaarde en twee filters bij zich. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De hennep werd vernietigd en de apparatuur in beslag genomen. Daarvan deed de verdachte afstand.

Zundert - Op het Jasmijnhof werd een kwekerij gevonden op een zolder. Deze bleek echter net geoogst te zijn. Er lagen alleen nog de resten van 246 planten. Alle apparatuur werd in beslag genomen. De 36-jarige bewoonster werd aangehouden en gehoord. De stroom van de kwekerij was illegaal afgetapt. Een medewerker van Essent legde de
stroomvoorziening stil en nam de meter mee. Omdat het hier om een huurwoning gaat, zullen de bewoners snel een brief krijgen van de woningbouwvereniging. Ze zullen het huis moeten verlaten.

Gezochte man aangehouden met gestolen bestelbus

Breda - De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Lunteren aangehouden die werd gezocht door de politie in Ede. Agenten troffen hem op de Teteringsedijk aan bij een bestelauto. Deze bleek te zijn gestolen in Utrecht. De man is overgedragen aan de politie Ede. De bestelbus is inbeslag genomen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Etten-Leur - Een 22-jarige man uit Etten-Leur is woensdagavond aangehouden in verband met mishandeling van zijn 25-jarige aanstaande ex-vriendin. De twee hadden ruzie in de woning van de vrouw, waarbij de man enkele klappen uitdeelde. Hij is na zijn aanhouding ingesloten in het cellencomplex en in verzekering gesteld.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Breda - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Backer en Ruebweg een 21-jarige man uit Teteringen aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol. Hij bleek ruim vijf maal teveel te hebben gedronken gelet op de voor hem geledende regels van beginnende bestuurders. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.

Man berooft van I-pod

Etten-Leur - Een 21-jarige man uit Etten-Leur is woensdagavond rond 22.30 uur op het Markthof beroofd van zijn I-pod. Twee mannen op een scooter kwamen naar hem toe en blokkerden zijn doorgang. Daarna pakte een van de twee het ding van hem af. De man is nog achter de daders aangerend, maar toen hij te dichtbij kwam kreeg hij van de passagier een harde klap tegen zijn gezicht. Het slachtoffer moest toen zijn achtervolging staken. Van de daders ontbreekt elk spoor. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Auteur: Willem van Hooijdonk