Gemeente Boxtel

Collecten in juniBoxtel heeft zijn eigen ...Vrijwilligers ondersteun...Permanent rook- en stook...RaadswerkAanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Bouwen met vrijstellingOntwerpbesluit bouwen me...Aanvragen kapvergunning ...Verleende kapvergunningAanvragen vergunningMelding Wet milieubeheer...Aanvragen sloopvergunninVerleende sloopvergunninVestiging Voorkeursrecht...Ontwerpbesluit tijdelijk...Aanvraag uitwegvergunnin Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met jonge kinderen

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Elke ouder maakt wel eens een moeilijke periode mee. Een steuntje in de rug, een luisterend oor en een helpende hand kunnen dan erg welkom zijn. Als Home-Start vrijwilliger zet je je eigen kwaliteiten in voor anderen. Om zo het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken. Zodat ze na enige tijd weer op eigen kracht verder kunnen. Er wordt uitgegaan van de vraag van de ouder. Maar als vrijwilliger kun je ook aangeven wat je wilt 'halen'. Voor de een is dat contacten, voor de ander kennis en vaardigheden.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Vrijwilliger Home-Start, iets voor u? Een aantal vrijwilligers hebben zich intussen al opgegeven. Maar om goed van start te kunnen gaan is versterking welkom. Ken je het proces van opvoeden uit eigen ervaring en weet je nog hoe fijn het was als je op iemand kon terugvallen als het even moeilijk was ? Heb je respect voor de mening en ideeën van anderen ? Ben je bereid je levenservaringen te delen en ouders en kinderen bij te staan ? Wil je een dagdeel in de week beschikbaar zijn ? Ga dan als vrijwilliger aan de slag bij Home-Start.

Kom naar de inloopochtend op 4 juni Om een goed beeld te krijgen van de activiteiten als vrijwilliger organiseert Home-Start op woensdag 4 juni 2008 een inloopochtend van 10.30 tot 11.30 uur bij Delta, Sint Ursula 12. Koffie / thee met iets lekkers staat voor u klaar en de Home-Start dvd is te zien met ervaringen van gezinnen en vrijwilligers uit de dagelijkse praktijk. De coördinator van Home-Start, Saskia Sanders, is aanwezig om informatie te geven en natuurlijk om vragen te beantwoorden.

Als u vooraf al informatie wilt hebben kunt u met haar contact opnemen, (0411) 674244 / 06-42945306 of via e-mail ssanders@deltaboxtel.nl. Graag tot ziens op 4 juni.

29-05-2008
---