Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Nieuw aanbod Natuur- en Milieueducatie

27 mei 2008 print
De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2008-2009 is gestart. Alle basisscholen in de regio kunnen zich inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, lessen, projecten en nascholingsactiviteiten.

Opvallend dit jaar is het grote aanbod aan nieuwe activiteiten en nieuwe leskistenvoor alle leeftijdsgroepen. Een schoolbreed project is de Warme Truiendag infebruari met aansluitend Energy Survival, een leuk lesprogramma rondom energie.

Inschrijven tot 6 juni

De scholen kunnen zich tot 6 juni inschrijven via de regionale website www.natuurmilieuweb.nl. Om het de scholen nog wat makkelijker te maken bij het kiezen is het aanbod op een overzichtelijke poster gezet. Op de poster staan 43 leskisten, ander lesmateriaal, enkele projecten en nascholingsactiviteiten voor de leerkrachten.

Leskistbode

De door de scholen gekozen leskisten worden door de leskistbode bij de scholen afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere leskist wordt een klein leenbedrag gevraagd. Met het geld wordt de kwaliteit van het NME-aanbod gewaarborgd.

Samenwerking

In de regio Amstelland-Meerlanden wordt al 20 jaar samengewerkt op het gebied van milieu. Samen staan de gemeentes sterker en de samenwerking helpt ook om de middelen goed te gebruiken. De coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van de gemeente Amstelveen.
^
leskist

* Natuur en Milieuweb >>