Politie Zuid-Holland-Zuid

28/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 29-05-2008 o Persberichten district I

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 27 mei een 66-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man op de Uranuslaan. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik (alcohollucht, praten met dubbele tong) moest hij blazen. Dit mislukte vanwege gezondheidsklachten. Daarop is op het politiebureau bloed afgenomen door een ggd-arts. Hieruit zal moeten blijken hoeveel de man ten tijde van de autorit had gedronken. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd.
DORDRECHT Voor de zesde keer in drie jaar tijd is een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Een zeer alerte weggebruiker waarschuwde de politie toen hij de 41-jarige verdachte in zijn auto over de Provincialeweg zag slingeren. De politie besloot daarop de automobilist te controleren. Hij blies 1,9 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RESTEN HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
DORDRECHT In een pand in de Lange Breestraat zijn op dinsdagmiddag 27 mei de overblijfselen van een hennepkwekerij gevonden. De politie was getipt dat er mogelijk hennep geteeld werd in het pand. Na onderzoek troffen de agenten op de eerste en tweede verdieping materialen aan die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Er bleek al geoogst, alle potten stonden nog vol grond maar zonder hennepplanten, er lagen nog wel resten van hennepplanten.Een aantal is in beslaggenomen voor onderzoek door de Unit Forensische Opsporing. Door Eneco werd geconstateerd er illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan wordt aangifte gedaan. Alle overblijfselen zijn in beslaggenomen vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de persoon achter de hennepkwekerij.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 27 mei een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Van Blanckenburgstraat. Hij bedreigde daar zijn ex-vriendin en vernielde haar fiets. De politie hield de man na een zoektocht in de omgeving aan. Hij bleek zich verstopt te hebben in een schuur. De verdachte is in verzekering gesteld.

DUBBELE VERDENKING
DORDRECHT/STRIJEN Een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is op dinsdagmorgen 27 door de politie aangehouden op de Noordendijk in Dordrecht. De knul reed daar zonder helm en met hoge snelheid op een bromfiets. Het vervoersmiddel had ook geen kentekenplaat. De agenten hielden de bromfietser staande en controleerden de bromfiets. Deze bleek te zijn gestolen in de regio Haaglanden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongeman werd in verzekering gesteld. Dit in verband met verdenking van betrokkenheid bij een beroving in Strijen op 1 mei j.l. Toen werd een 58-jarige vrouw uit Strijen omstreeks 11.00 uur van haar handtas beroofd door een onbekende jongeman op een scooter. De vrouw liep samen met haar moeder in de bocht van de Schoolstraat in de richting van de Trambaan toen dit gebeurde. De 22-jarige zal nader worden gehoord.

DIEFSTAL BADKLEDING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 27 mei twee vrouwen van 56 en 58 jaar uit Rotterdam aangehouden op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De twee maakten deel uit van een groep vrouwen die, die middag gingen shoppen in een winkel voor badkleding op de Vest in Dordrecht. Het personeel kwam er na het bezoek van de vrouwen achter dat er badkleding was gestolen. De medewerkers noteerden het kenteken van de auto waar de vrouwen instapten en schakelden de politie in. Die zette de wagen aan de kant op de A16 en arresteerde de twee vrouwen toen na doorzoeking van het voertuig uit het dashboardkastje twee bikinis en een badpak tevoorschijn kwamen. Ze werden in verzekering gesteld. Inmiddels heeft de politie de overige vrouwen ook getraceerd. Allen zullen verhoord worden over de betrokkenheid bij de diefstal.