Politie Zuid-Holland-Zuid

29/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 29-05-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE SITUATIE
GOUDRIAAN In de nacht van woensdag 28 mei op donderdag 29 mei heeft de politie twee Litouwers van 22 en 25 jaar aangehouden op de Gorissenweg in Goudriaan. De politie zag een auto met Litouws kenteken rondrijden in Groot-Ammers en Nieuwpoort. Gezien het tijdstip werd de bestuurder aan de kant gezet en beide inzittenden gecontroleerd. In de auto vond de politie inbrekersgereedschap waarop de mannen werden aangehouden en ingesloten. Het voertuig is in beslaggenomen voor onderzoek. De politie onderzoekt wat de mannen in de dorpen al dan niet van plan waren.

VERDACHT VAN BEDREIGING
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op woensdagavond 28 mei een 40-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Ze wordt verdacht van bedreiging van haar man (50). De twee leven al langer in onmin maar afgelopen woensdag kregen ze woorden waarbij de vrouw haar woorden kracht bijgezet zou hebben door een mes te tonen. De man schakelde de politie in en deed aangifte. De vrouw werd op het bureau verhoord en daarna heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ONGELDIG RIJBEWIJS
ALBLASSERDAM De politie heeft in de nacht van woensdag 28 mei op donderdag 29 mei een 31-jarige man uit Alblasserdam aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. De man werd voor de derde keer betrapt op autorijden terwijl hij een ongeldig rijbewijs heeft. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor, parkeerde de wagen in de Kievitstraat en rende hard weg richting de Gruttostraat. Hij werd in de kraag gevat. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.