Politie Zuid-Holland-Zuid

29/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 29-05-2008 o Persberichten district I

(NOG NIET ) JARIG
DORDRECHT Een 19-jarige jongeman uit Dordrecht is in de nacht van woensdag 28 mei op donderdag 29 mei door de politie aangehouden op de Noordhoevelaan. De knul reed zonder rijbewijs in de auto van zijn vader die hiervoor geen toestemming had gegeven. Tot overmaat van ramp reed hij op de Provincialeweg richting Stadspolders tegen een verkeerslicht. Hij zat naar eigen zeggen even niet op te letten. De politie hield hem aan en nam hem een blaastest af. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 0,8 promille. De voorzijde van de auto raakte geheel vernield en het verkeerslicht werd totaal vernield. Op het politiebureau verklaarde de 19-jarige dat hij zijn verjaardag had gevierd en s nachts even snel zijn vriendin naar huis had gebracht in de wijk De Staart. Op de terugweg naar huis veroorzaakte hij de aanrijding. Zijn ouders zijn door de politie geïnformeerd. Zij beraadden zich nog op aangifte wegens joyriding.

CONIFEREN IN BRAND
DORDRECHT In de nacht van woensdag 28 mei op donderdag 29 mei op twee verschillende locaties coniferen in vlammen opgegaan. De meldingen kwamen vlak na elkaar. Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een coniferenbrand op het Reewegpad. Twee kleine coniferen in de voortuin waren daar in brand gestoken. Een van de bewoners ging die nacht naar het toilet en ontdekte de brand. De bewoners blusten de brand zelf. Omstreeks 03.28 uur zagen surveillerende agenten een coniferenbrand aan de Meidoornlaan. De coniferenhaag aan de achterkant van de woning stond in brand. De dienders wekten de bewoners. Zij blusten de brand zelf met een tuinslang. Over een lengte van drie meter was de haag aan de bovenzijde verbrand.
In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Sporenonderzoek door de Unit Forensische Opsporing zal mogelijk uitsluitsel kunnen geven over hoe de branden zijn aangestoken. Mogelijk zijn er in de nacht van woensdag 28 mei op donderdag 29 mei tussen 03.00 en 03.30 uur mensen geweest die iets verdachts gezien of gehoord hebben op het Reewegpad of in de Meidoornlaan. Getuigen en/of anderen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

BETRAPT OP WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is woensdagmiddag 28 mei aangehouden in de binnenstad van Dordrecht. Agenten in burger waren getuige van het feit dat de man bij een winkel aan de Sarijsgang en een winkel aan het Bagijnhof in totaal 27 cds en dvds wegnam. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. Beide winkeleigenaren hebben aangifte gedaan en het gestolen goed teruggekregen. De verdachte verklaarde op het bureau dat hij de diefstallen had gepleegd om de dvds en cds door te verkopen en er zo geld aan te verdienen om daar weer eten en drugs voor te kunnen kopen. Na een nacht cel werd de man donderdagmorgen weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING
DORDRECHT Op J. van Ruysdaelstraat ter hoogte van de kruising met de Patersweg heeft woensdagmiddag 28 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. De automobilist een 20-jarige man uit Dordrecht stond voor de kruising met zijn voertuig stil op de J. van Ruisdaelstraat. Hij reed zonder duidelijke reden achteruit op de kruising. Bij deze manoeuvre reed hij een fietser achter hem aan. Deze persoon, een 27-jarige man uit Dordrecht, viel en werd met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

OVERTREDERS OP A16 BEKEURD
DORDRECHT Door het Verkeershandhavingsteam (VHT) en de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) is in samenwerking met het KLPD woensdag 28 mei de gehele dag gecontroleerd op snelheid op de A16. Middels laserapparatuur werden snelheidsovertreders en andere verkeersovertreders in beeld gebracht waarna motorrijders deze personen van de weg haalden en bekeurden op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Laan der VN. In totaal werden 46 personen bekeurd. Onder deze overtreders was een persoon die zijn rijbewijs kwijtraakte (reed 162 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan), 14 personen betaalden de boete direct (in totaal werd 3227 euro direct geïnd), 6 personen werden bekeurd wegens niet handsfree bellen, 2 autos hadden te donker getinte ruiten. Het KLPD bekeurde daarnaast nog op milieuvlak: 1 maal voor het niet bij zich hebben van de juiste documenten, 1 vrachtwagen was overbeladen en drie voertuigen die langer dan 7 meter waren en toch op de rechterrijstrook reden, werden ook bekeurd.