Meer dan 100.000 aangeslotenen bij Stichting Verliespolis

29/05/2008 13:43

Maes Okhuijsen

MEER DAN 100.000 AANGESLOTENEN BIJ STICHTING VERLIESPOLIS

Den Haag - De Stichting Verliespolis, die opkomt voor consumenten met een woekerpolis, heeft sinds vandaag meer dan 100.000 aangeslotenen. De afgelopen drie maanden hebben zich bijna 40.000 gedupeerden bij de Stichting gemeld.

Volgens de Stichting Verliespolis komt dat vooral door twee belangrijke ontwikkelingen in de laatste drie maanden. Namelijk een toenemend bewustzijn van de consument over de problematiek en een toenemende onrust onder die consumenten. Die ontwikkelingen hangen samen met de aandacht voor de aanbeveling van de Ombudsman van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, de stuk gelopen onderhandelingen met verzekeraars, de polisoverzichten die vele consumenten hebben ontvangen en de zoveelste vertraging van het feitenonderzoek van Minister Bos. Hoewel velen zich nog altijd niet realiseren dat hun spaarloonpolis, koopsompolis, lijfrente, spaarplan of beleggingshypotheek een woekerpolis kan zijn, komen steeds meer mensen erachter dat ook zij in het bezit zijn van één of meer van de 6,5 miljoen verkochte beleggingsverzekeringen. De Stichting verwacht dan ook een verdere toename van het aantal aangeslotenen. "Dat is overigens geen overbodige luxe, want alleen met heel veel steun kunnen we een krachtige vuist maken tegen de verzekeraars en kunnen we collectieve juridische procedures als het moet een aantal jaren volhouden.", aldus de Stichting Verliespolis.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met ruim 100.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.