Vacu Vin dwingt Lidl het aanbieden van een grote partij kopieproducten te staken

29/05/2008 13:51

PR Newswire

DELFT, Nederland, May 29 /PRNewswire/ -- Vacu Vin heeft met succes de Duitse supermarktketen Lidl gedwongen het aanbieden van een grote partij kopie Pineapple Slicers, in onder meer Nederland, België, Engeland en Duitsland, te staken. Lidl bood onlangs in deze landen, zonder toestemming van VacuVin, exacte kopieën aan van de Pineapple Slicer van Vacu Vin. Hiermee schond Lidl volgens VacuVin de octrooi- en modelrechten van VacuVin op haar product. Vacu Vin heeft hierop onmiddellijk gereageerd door 22 mei jl. een sommatiebrief van haar advocaat te sturen naar het Duitse concern. Hierin werd onder meer geëist dat Lidl de verkoop van de kopieën onmiddellijk zou staken en alle reeds verkochte exemplaren per onmiddellijk zou terugroepen. Ook werd geëist dat Lidl alle gegevens van de fabrikant aan Vacu Vin zou overhandigen zodat ook deze een halt kan worden toegeroepen. Op 26 mei jl. heeft Lidl te kennen gegeven aan al deze door Vacu Vin gestelde eisen gehoor te geven.

Beschermen van patenten

Sinds de uitvinding van de Vacu Vin Winesaver in 1986 heeft Vacu Vin wereldwijd te maken gehad met illegale kopieën van hun producten. "Elk Vacu Vin product is wereldwijd gepatenteerd, en wij zijn er op gebrand onze patenten te beschermen", aldus Patrick Schneider, CEO van Vacu Vin. "Al onze producten zijn uniek, en dat willen we graag zo houden".

De Pineapple Slicer

De ananassnijder van Vacu Vin verwijdert de kern, schilt en snijdt in één beweging een verse ananas in minder dan 30 seconden. De ananassnijder werkt als een kurkentrekker, en snijdt het vruchtvlees in prachtig gevormde schijven

Over Vacu Vin

Vacu Vin is een internationale producent en distributeur van innovatieve voedsel en wijn gerelateerde producten voor privé en professioneel gebruik, die gekarakteriseerd worden door hun praktische toepassing in het dagelijks gebruik. Al de door Vacu Vin geproduceerde en ontwikkelde producten onderscheiden zich zowel door hun originaliteit als door hun gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Het opmerkelijke van het product assortiment is dat de meeste producten wereldwijd gepatenteerd zijn om imitatie te voorkomen. De productie en assemblage vinden in Nederland plaats volgens ISO-normen, waardoor alle klanten van Vacu Vin gegarandeerd zijn van producten met hoge kwaliteit.

http://www.vacuvin.nl