Politie Limburg-Zuid

Kwaliteitsimpuls euregionale politiesamenwerking

De samenwerking tussen de politiekorpsen in de Euregio Maas Rijn krijgt steeds meer gestalte. Naast al gerealiseerde acties zoals gezamenlijke controles en surveillances, gemengde opleidingen en Euregionale seminars krijgt de samenwerking met de invoering van een 3-talige nieuwsbrief een volgende kwaliteitsimpuls. Dit communicatiemiddel is in deze vorm een uniek contactmedium en wordt voor zover bekend nergens anders in Europa toegepast.

Deze nieuwe informatiebron zal aanvankelijk twee keer en later mogelijk vier maal per jaar in drie talen verschijnen om de communicatie en de contacten tussen de politiekorpsen in de Euregio te stimuleren, zeker nu die steeds intensiever met elkaar samenwerken. De eerste oplage telt meer dan 13.000 exemplaren.

De realisatie van de nieuwsbrief is in handen van de Euregionaal samengestelde Vakgroep Communicatie NeBeDeAgPol waarin politiemensen uit Aken, Eupen, Luik en het korps Limburg Zuid zitting hebben.

Het eerste exemplaar van de Newsletter werd op 21 mei j.l. aangeboden door de voorzitter van de stuurgroep NeBeDeAgPol, André Desenfants, aan scheidend korpschef Wim Velings bij gelegenheid van diens afscheid en uit eerbetoon aan hem voor zijn stuwende rol in de grensoverschrijdende samenwerking.

29-05-2008, Limburg-Zuid