Politie Kennemerland

Nieuwsberichten donderdag 29 mei

Regio, 29-05-2008

Schreeuwend op straat

IJMUIDEN, 29 mei - Een dronken IJmuidenaar heeft vroeg in de ochtend, rond 04.45 uur, voor overlast gezorgd in de De Noostraat. Hij schreeuwde op straat de boel bij elkaar. Agenten hebben de man meegenomen naar het bureau, waar hij zijn roes mocht uitslapen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Joyrider veroorzaakt aanrijding

HEEMSTEDE, 28 mei - De politie heeft rond 21.15 uur een 15-jarige meisje uit Heemstede aangehouden. Ze had, zonder toestemming, samen met een 15-jarige vriendinnetje en een 16-jarige vriendje een rondje gereden in de auto van de (stief)moeder van het vriendinnetje. De Heemsteedse raakte op de Spoorzichtlaan de controle over het voertuig kwijt en reed tegen de geparkeerde auto van een 40-jarige buurman aan. Beide auto's raakten flink beschadigd. Tegen de jonge bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gevallen door alcohol

HALFWEG, 28 mei - De politie heeft omstreeks 19.45 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de kruising Wethouder van Essenweg / Dubbele Buurt. Een 42-jarige bromfietser uit Aalsmeer was ten val gekomen, toen hij vanaf de Wethouder van Essenweg de Dubbele Buurt op wilde rijden. Door deze val knalde hij tegen de personenauto van een 46-jarige vrouw uit Doetinchem aan. De bromfietser is met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De man bleek onder de invloed van alcohol (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen portier

IJMUIDEN, 28 mei - Politieagenten hebben rond 18.20 uur geassisteerd bij een ongeluk op de IJmuiderstraatweg. Even hiervoor had een 24-jarige inwoner van IJmuiden zijn bestelbusje geparkeerd in deze straat. Hij deed zijn portier open, maar zag een 59-jarige fietser hierbij over het hoofd. Deze fietser, een 59-jarige man uit Egmond-Binnen, botste hierdoor tegen het portier aan en kwam ten val. De man is met een hoofdwond, een hersenschudding en blauwe plekken vervoerd naar een ziekenhuis.

Ruim 50 km / uur te hard

VIJFHUIZEN, 28 mei - Rond 14.55 uur heeft een 25-jarige Velsense motorrijder zijn rijbewijs mogen inleveren bij de politie. Politieagenten zagen hem met 154 km / uur voorbij razen op de Drie Merenweg. De maximumsnelheid ter plekke is echter 100 km /uur. Behalve dat de politie zijn rijbewijs heeft ingenomen, kreeg de motorrijder ook een proces-verbaal mee.