TÜV-certificaat voor Green Storage van DISC en JVC

29/05/2008 14:43

Incom Storage B.V.

De Duitse TÜV reikt certificaten uit voor de groene archiefsystemen van de fabrikanten DISC Group en JVC Professional

Al vele jaren is in de storage wereld bekend dat optische opslagsystemen voor archieven specifieke voordelen hebben. Te denken valt hierbij aan betrouwbaarheid, energie efficiënte opslag en duurzaamheid van de media. Nu heeft de Duitse TÜV (instituut Saarland) dit officieel onderzocht en bevestigt.

Op de CeBIT stand van de Incom Group heeft de TÜV de wereldwijd eerste certificaten voor energie efficiënte opslag systemen aan de bedrijven DISC Group en JVC Professional Europe uitgereikt. Getest en gecertificeerd zijn twee optische systemen met elk 30 TB capaciteit en zes optische blu-ray recorders. Vergeleken is daarnaast is een harddisk RAID systeem van 10TB capaciteit. Het testscenario is zo breed mogelijk ten gunste van het RAID systeem opgezet zoals bijvoorbeeld het toepassen van 1TB harddisks om het aantal "stroomhongerige" harddisks te verkleinen.

De resultaten spreken boekdelen

Zelfs bij de maximale belasting van de optische libraries met 30 TB is het energieverbruik nog steeds beduidend lager dan die van het 10 TB RAID systeem in stand-by. En hierbij is nog niet eens rekening gehouden met het feit dat RAID systemen vaak nog externe koeling nodig hebben die bij optische jukeboxen overbodig is.

"Verbazingwekkend dat ongeacht de permanente verbeteringen bij RAID systemen in het kader van Green IT op het energieverbruik van archieven door het gebruik van optische systemen nogmaals 80-90% van de energiekosten bespaart kan worden. Naast de opvallend lage energiebehoefte tonen optische systemen vanwege hun fysiek enkelvoudige beschrijfbaarheid (True WORM) ook een uitgesproken geschiktheid voor de veilige langdurige opslag van data en documenten", aldus Guido Hermanowski (tekit Consult/TÜV-Saarland groep).

Het lage energieverbruik, de levensduur van de media van 50 jaar en de met "True WORM" benoemde eigenschap dat de gegevens op de blu-ray discs alleen media-destructief gewist kunnen worden heeft tot de certificering geleidt.

TÜV certificaten voor de meest energie efficiënte archiefsystemen op de markt

Opslagsystemen worden toekomstig in vier klassen van A t/m D ingedeeld. Klasse A kentekent de meest energiezuinige opslagsystemen klasse D de minst energiezuinige. De optische opslagsystemen zijn in de klasse A (JVC, systeem met één voeding) en klasse B (DISC, systeem met 4 redundante voedingen) terecht gekomen. Door de redundante voedingen bij de DISC jukebox is deze beveiligd tegen uitvallen door een defecte voeding maar heeft ook een hoger stand-by verbruik. Het RAID systeem is ingedeeld in klasse D.

Maatgevend voor de energie classificatie zijn ondermeer twee criteria:


1. Gemiddeld stroomverbruik in verschillende staten


2. Maximaal energieverbruik in stand-by

waarbij de eisen voor de verschillende klassen zijn:

Klasse A


- verbruik in bedrijf minder dan 5 Wh/TB


- verbruik in stand-by minder dan 5 Wh

Klasse B


- verbruik in bedrijf minder dan 10 Wh/TB


- verbruik in stand-by minder dan 10 Wh

Klasse C


- verbruik in bedrijf minder dan 20 Wh/TB


- verbruik in stand-by minder dan 15 Wh

Klasse D


- verbruik in bedrijf tussen 20 en 100 Wh/TB


- verbruik in stand-by minder dan 20 Wh

De optische jukeboxen van DISC en JVC worden in Nederland gedistribueerd door Incom Storage B.V. Incom Storage B.V. is de onafhankelijke distributeur voor producten en oplossingen op het gebied van opslag- en duplicatiesystemen.

Aanvullende informatie over optische archiefsystemen en de TÜV certificaten is verkrijgbaar via www.incom-storage.nl.





http://www.incom-storage.nl