Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W Hoogeveen

27 mei 2008

Besluiten

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

nummer
onderwerp (vetgedrukt)
besluit
evt. toelichting (cursief)
1.
Verordeningen in het kader van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage 3 Bijlage 4

De Raad voorstellen deze drie verordeningen vast te stellen.

2.
Het financiële resultaat van de uitbreidingsplannen i.h.k.v. het project Woningbouw Dorpen annex doorberekening opslag voor vorming Groenfonds.

Per dorp te streven, met inachtneming van de kwaliteitseisen, naar een optimaal financieel resultaat en een tenminste sluitende exploitatiebegroting. Geen opslag in de grondprijs per vierkante meter opnemen voor een groenfonds (strategische box). Per dorp bekijken welke budgetten eventueel ook kunnen worden aangewend voor bijvoorbeeld de verplaatsing van bestaande voorzieningen en/of de aanleg van de noodzakelijke landschappelijke elementen. 3.
Gedoogbeschikking De Schildhoeve, Fluitenbergseweg 69 te Fluitenberg. Bijlage 1

Aan de heer R.K. Blokzijl en mevrouw H.E. Blokzijl-Klok een gedoogbeschikking verlenen voor het plaatsen van een tent. Gedoogbeschikking publiceren in de Hoogeveensche courant. 4.
Jaarverslag 2007 Stichting Vliegveld Hoogeveen.

De Stichting vliegveld Hoogeveen meedelen dat u kennis hebt genomen van het jaarverslag.

5.
Bezwaarschrift van mevrouw A.M. Th. Becker Hof-Nijssen en mevrouw P.L.A. Wagner-Beljaars tegen de verleende sloopvergunning voor het slopen van twee winkelpanden aan de Hoofdstraat 234 en 236 te Hoogeveen.

Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriftencommissie het bestreden besluit niet herroepen. Bij instemmen van punt 1, bezwaarmakers en vergunninghouder op de hoogte stellen middels bijgevoegde conceptbrieven. 6.
Benoeming tot secretaris van de bezwaarschriftencommissie.

Benoemen tot secretaris mevrouw mr. A.G. Jansen.

7.
Wijziging CAR i.v.m. uitwerking afspraken over de 40-urige werkweek. Bijlage 1

De in bijgevoegd besluit aangegeven wijzigingen in de CAR aan te brengen. De ingangsdatum van besluit te bepalen op het moment van bekendmaking. 8.
Wijziging CAR uitwerking afspraak over de tegemoetkoming in de ziektekosten. Bijlage 1

De in bijgevoegd besluit aangegeven wijzigingen in de CAR aan te brengen. De ingangsdatum van het besluit te bepalen op 1 april 2008. 9.
Subsidieverlening Stichting Kinderboerderij "De Beestenbult". Bijlage 1

De Stichting Kinderboerderij "De Beestenbult" een subsidie verlenen van ¤ 35.646,- voor het jaar 2008.

10.
Windenergie.

Het college van Gedeputeerde Staten schriftelijk verzoeken om de mogelijkheden voor het toepassen van windenergie (windpark) in de gemeente Hoogeveen niet op voorhand uit te sluiten.

11.
Vrijstellingsbesluit voor bestaand kleinschalig kampeerterrein.

De heer H. Drogt, Hoogeveenseweg 8, Tiendeveen een vrijstelling verlenen voor de exploitatie van een kleinschalig kampeerterrein.

12.
Besluitvorming inzake verzoek vrijstelling en aanvraag bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning aan de Merwede 9 te Hoogeveen.

Medewerking verlenen aan het bouwplan m.t.v. vrijstelling arikel 19 lid 3 WRO en zienswijze meenemen. Bouwvergunning verlenen voor het uitbreiden van de woning Merwede 9 te Hoogeveen. Indiener van de zienswijzen middels brief hiervan op de hoogte brengen. 13.
Tijdelijk mandaat wijkcentrum De Magneet.

Mw. A. Wemmenhove ten behoeve van het wijkcentrum De Magneet aan te wijzen als leidinggevende zoals bedoeld in de Drank- en Horecawet.

14.
Onderzoek stationsgebied.

Akkoord gaan met de gewijzigde opzet van het onderzoek. Aan de raad voorstellen om middels een begrotingswijziging incidenteel ¤ 50.000 ten laste van de algemene reserve beschikbaar te stellen voor het onderzoek. Op basis van artikel 15 van de beleidsregels inkoop en aanbesteding volstaan met 2 offertes. 15.
Bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, partiële herziening ex artikel 30 WRO.

Akkoord gaan met het concept-ontwerpbestemmingsplan zoals bijgevoegd; De bestemmingsplanprocedure ex artikel 30 WRO starten middels het publiceren en het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan; Dhr. Reinders conform bijgevoegde conceptbrief informeren.