Siemens

Persbericht

0805.060

Den Haag, donderdag 29 mei 2008

Samenwerking Siemens en Dosco in de industriële weegtechniek

Dosco Sales en Engineering uit Soest en Siemens Industry uit Den Haag hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van weegtechniek voor industriële toepassingen. Voor afnemers betekent de samenwerking dat zij met Siemens partner Dosco de meest uiteenlopende weegoplossingen kunnen realiseren, zowel statisch als dynamisch.

De gerealiseerde projecten met industriële weeginstallaties door systeemintegrator Dosco lopen uiteen van installaties voor slechts enkele kilos tot oplossingen die ettelijke honderden tonnen aan kunnen. Voorbeelden zijn bandwegers/centripetaalwegers voor materiaalstromen, tank- en silometing voor grondstofbewaking, maar ook recepten en componenten voor doseerinstallaties. Daarnaast is retrofitting van bestaande weeginstallaties een belangrijk toepassingsgebied.

In het kader van de samenwerking is de complete functionaliteit van het weegproces in zijn geheel te certificeren. De weegcomponenten van Dosco in combinatie met de Siwarex weegmodules van Siemens, geïntegreerd in een Simatic-omgeving, worden inmiddels al toegepast in verschillende installaties. De Simatic-omgeving kan hierbij bestaan uit een plc of I/O-station met eigen intelligentie voor stand-alone gebruik. Ook kan de plc of het I/O-station met de Siwarex weegmodule en de weegcomponenten van Dosco een onderdeel vormen van Totally Integrated Automation als open platform voor industriële automatiseringsinstallaties.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Mark Dirven
Tel: (070) 333 3905
E-mail: mark.dirven@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digitaal beeldmateriaal is hier te downloaden