Politie Brabant-Noord

Getuigen van snelkraken gezocht

Sint-Oedenrode, 29-05-2008

Donderdagmorgen rond 02:30 uur is voor de derde keer in anderhalve maand tijd een snelkraak gepleegd op een kledingzaak aan de Markt in Sint-Oedenrode. Eerdere kraken vonden plaats op donderdag 17 april rond 01.45 uur en dinsdag 27 mei rond 02.00 uur.

In alle gevallen zijn de daders komen aanrijden in een auto, zijn het pand binnengebroken en vervolgens vertrokken met het voertuig. Bij de snelkraak op dinsdag 27 mei is de auto gebruikt om de voordeur te rammen. In alle gevallen is de kraak opvallend snel gepleegd.

Kleding

Bij alle drie de snelkraken is door de daders een grote hoeveelheid merkkleding meegenomen. De politie gaat ervan uit dat de drie kraken door dezelfde daders zijn gepleegd, en gaat uit van 2/3 personen.

De politie heeft buurtonderzoeken uitgevoerd en de technische recherche doet sporenonderzoek.

Getuigen

De politie heeft aanwijzingen dat een persoon op een fiets of bromfiets dinsdag 27 mei, tussen 02:00 en 02:10 uur, de winkel is gepasseerd. Deze getuige heeft mogelijk waardevolle informatie voor het onderzoek en wordt gevraagd om zich te melden bij de politie.

De politie wil ook graag weten of er meer mensen zijn die informatie hebben over de genoemde snelkraken. U kunt zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem uw tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.