Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 29/5

BERGEN OP ZOOM, 29 mei 2008

Mannen aangehouden met drugs

Bergen op Zoom - Een 30-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdagmiddag in de Burgemeester van Hasselstraat aangehouden met ruim 8 gram wiet op zak. Deze kwam bij een controle boven water.

Op de Antwerpsestraatweg werden vier belgen (20, 22, 29 en 31 jaar) aangehouden die in het bezit waren van drugs. Ze bleken een kort bezoekje aan ons land te hebben gebruikt deze te kopen. Allemaalhadden ze zo'n vijf gram op zak.

Drie andere belgen (20, 20 en 21 jaar) liepen op de Sterrelaan tegen de lamp bij een verkeerscontrole. De wietlucht kwam de agenten vanuit de auto tegemoet. Zij bleken niet alleen enkele zakjes wiet, maar ook een zakje hashish bij zich te hebben.

Alle aangehouden verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. Zij hebben direct een boete moeten betalen.

Mannen aangehouden na rijden onder invloed

Roosendaal - Een 45-jarige inwoner van Roosendaal is woendagavond aangehouden omdat hij op de Gezellelaan werd betrapt toen hij onder invloed een auto bestuurde. Hij bleek na de ademanalyse ruim tweeëneenhalf keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bergen op Zoom - Op de Van Dedemstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die ook teveel had gedronken. Ruim twee maal te veel, nét onder de grens van een invordering. Tegen hem wordt uiteraard wel proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde na eenzijdig ongeval

Oud Gastel - Een 21-jarige inwoner van Etten-Leur is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Oudenbosscheweg gewond geraakt. Uit technisch onderzoek bleek dat de man met zijn auto richting Oudenbosch reed en in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor nadat hij in de berm was geraakt. De auto ramde met de zijkant een ANWB-paal en kwam tot stilstand. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn benaderde positie te bevrijden. Hij werd met nog onbekend letsel afgevoerd naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Omdat in de auto enkele drugsgerelateerde voorwerpen werden aangetroffen, werd in het ziekehuis een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster is ter controle opgestuurd naar het NFI.

Kennelijk heeft niemand het ongeluk zien gebeuren. Een buurtbewoner trof de auto tegen de paal aan en waarschuwde de hulpdiensten.

Auteur: Dion Luijten