Gemeente Bernheze


Oplossing in zicht voor ruimteprobleem Dancing Kids

Er is een oplossing gevonden voor de ontbrekende oefenruimte van dansvereniging Dancing Kids uit Nistelrode. De bovenverdieping van de accommodatie van voetbalvereniging Prinses Irene wordt daarvoor geschikt gemaakt. De raad van Bernheze moet nog wel instemmen met de gemeentelijke bijdrage van EUR 140.500.

Dancing Kids is een actieve en succesvolle vereniging die de danssport op een hoog niveau beoefent. De vereniging heeft echter geen eigen oefenruimte en moet steeds uitwijken naar verschillende locaties.

De gemeenteraad van Bernheze gaf het college in december 2007 opdracht om dit ruimteprobleem te betrekken bij de totale accommodatieproblematiek van Nistelrode. Daar loopt op dit moment een onderzoek naar. Gezien de urgentie van het ruimteprobleem van Dancing Kids én de voor handen zijnde oplossing, is er eerder dit jaar al voor gekozen om de besluitvorming op dit punt naar voren te halen.

De nieuwe oefenlocatie kan rekenen op draagvlak bij de betrokken verenigingen en staat bovendien de oplossing van andere accommodatieproblemen in Nistelrode niet in de weg.

Vergunningen
De gemeentelijke bijdrage is deels bestemd voor de bouwkosten (Prins Irene) en deels voor de inrichting (Dancing Kids). Overigens maakt het college wel een voorbehoud, en dat is de verlening van de noodzakelijke vergunningen. Hiervoor moeten uiteraard de gebruikelijke procedures doorlopen worden. Verder wil het college voorwaarden stellen aan het toekomstige gebruik; zo moet de ruimte bijvoorbeeld ook door andere aanverwante verenigingen gebruikt kunnen worden.