De Haagse Hogeschool

Samenwerking nieuwe post-hbo opleiding Payroll Adviseur

Zes grote hogescholen, De Avans Hogeschool, De Haagse Hogeschool, De Hogeschool van Amsterdam, De Hogeschool Zuyd, De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en De Saxion Hogescholen hebben het initatief genomen om samen met het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC) een nieuwe post-hbo opleiding te starten: payroll adviseur.

De regelgeving rond verloning, sociale verzekeringen, pensioenen, internationalisering van de arbeidsrelaties en arbeidsrechtelijke zaken die bij het werken met personeel horen, is de laatste jaren zeer complex geworden. De nieuwe opleiding biedt dan ook de specifieke vakkennis die nodig is voor de uitvoering van complexe wetgeving.

De payrollopleiding leidt leidinggevenden en senior-medewerkers bij personeels- en salarisadministraties in zeven maanden op tot payroll adviseur. De post-hbo opleiding, die start vanaf september, biedt specifieke vakkennis die nodig is in de dagelijkse praktijk van verloning, sociale verzekeringen, pensioenen, internationalisering van de arbeidsrelaties en arbeidsrechtelijke zaken die bij het werken met personeel horen.

De opleiding is bij alle hogescholen gelijk. De coördinatie van het examen en de ontwikkeling van het lesmateriaal ligt bij het FSDC. Het FSDC kan bogen op een brede ervaring in het onderwijs op het terrein van loonheffingen. Samen met de hogescholen verzorgt het FDSC meer dan 10 jaar het onderwijs en de bijscholing op het gebied van loonbelasting bij de opleiding tot Fiscaal Adviseur (FA).

Kijk voor meer informatie op www.payrollopleiding.nl

Clicky