De Nederlandse Bank


Vrouwen naar de top van DNB

Nieuwsbericht

Datum 29 mei 2008

Directeur Joanne Kellermann heeft namens de Nederlandsche Bank het nieuwe Charter Talent naar de Top ondertekend.

Daarmee committeert DNB zich om actie te ondernemen om meer vrouwen in de top te krijgen en behouden. Kellermann: 'De financiële wereld is traditioneel een mannenbolwerk. Ook binnen de Nederlandsche Bank is er nog volop ruimte voor vrouwelijke talenten. Ik ben blij en trots dat onze organisatie zich vrijwillig maar niet vrijblijvend wil inzetten voor meer vrouwen aan de top.'

Charter Talent naar de Top

Ruim veertig organisaties ondertekenden op 28 mei het nieuwe Charter Talent naar de Top. Bij dit evenement in de Passenger Terminal te Amsterdam waren prinses Máxima en leden van het kabinet aanwezig. Met de handtekening van directeur Kellermann heeft ook DNB zich verbonden met het handvest. Doel van het handvest is om werkgevers vrijwillig, maar niet vrijblijvend, actie te laten ondernemen om meer diversiteit aan de top te krijgen. Het handvest bevat concrete maatregelen om vrouwelijk talent te stimuleren én te behouden voor de top van het bedrijfsleven.

Meer vrouwen in top financiële instellingen

Zo'n 45 bedrijven gaan werken met streefcijfers om het aantal vrouwen in de top te vergroten. Meerdere financiële instellingen gáán ervoor: Fortis Bank, ING, Achmea, Aegon, Delta Lloyd en Fortis verzekeringen hebben het Charter ondertekend.

DNB en alle ondertekenaars van het Charter moeten over zes maanden hun doelstellingen en hun plan van aanpak hebben geformuleerd. Binnen drie tot vijf jaar moeten deze gerealiseerd worden. Een commissie ziet toe op de naleving van de belofte, de uitkomst wordt openbaar gemaakt.

TopBrainstorm

Het handvest is tot stand gekomen door de Stichting TopBrainstorm. TopBrainstorm is in mei 2007 opgericht om als aanjager de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf te stimuleren op structurele basis meer vrouwelijk talent aan de top te krijgen.