Politie Gelderland-Zuid

Belediging tijdens afhandeling aanrijding

Nijmegen, 29-05-2008 o Woensdagmiddag rond 14.45 uur gingen agenten naar een aanrijding op het Jonkerbosplein. Tijdens het afhandelen van deze aanrijding, waarbij een van de betrokkenen mogelijk nekletsel heeft opgelopen, hinderde een passerende bestuurder de politie en uitte beledigingen. De 25-jarige man uit Nijmegen is aangehouden.

Bij de verkeerslichten met de Muntweg wenkte een man naar de agenten. Naast hem stonden twee auto's stil op de rijbaan. Hij vertelde zojuist op zijn voorganger gereden te zijn. De bestuurster van die auto gaf aan steeds meer nekpijn te hebben. De agent heeft haar samen met een omstander gestabiliseerd tot de ambulance kwam.

Omdat de auto's gevaarlijk stonden liet de politie deze verplaatsen naar de parkeerplaats op de Neerbosscheweg. Een 25-jarige automobilist die vervolgens kwam aanrijden, begon meteen te schreeuwen dat hij er niet langs zou kunnen. Dit kon overigens makkelijk. Toen een agent de man op zijn gedrag aansprak, gedroeg die zich zo 'intimiderend' dat hij werd aangehouden voor ambtsbelemmering en belediging. (08)