Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 mei 2008

Schennispleger aangehouden

Almelo

Een 34-jarige man uit Almelo is woensdagmiddag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even voor zijn aanhouding openbare schennis te hebben gepleegd.

Woensdagmiddag 28 mei werd om ongeveer 14.35 uur doorgegeven dat een 15-jarige meisje al fietsend door het Schelfhorstpark aan de Schapendijk in Almelo met een schennispleger was geconfronteerd.

Politiemensen die vlak in de buurt waren troffen in de bosjes van het park, aan de zijde van de Van Rechteren Limpurgsingel een man aan die zich bij het zien van de politiemensen erg nerveus gedroeg. Het 15-jarige meisje dat de melding had gedaan fietste nogmaals langs en gaf de politiemensen aan dat dat de man was waarover zij had gebeld.

Hierop werd de man, een 34-jarige Almeloer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau ontkende hij de schennispleging te hebben gepleegd. Hij is na het afleggen van een verklaring weer heengezonden.

Omdat de politie het vermoeden heeft dat dit wel de man is die de schennispleging heeft gepleegd en mogelijk voor meerdere van dergelijke zaken verantwoordelijk is geweest, wil de politie graag in contact komen met mensen die in het Schelfhorstpark ook met een schennispleger geconfronteerd zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zeden van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-067465)

Gewapende overval op winkel

Enschede

Twee medewerksters van een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede zijn donderdagmorgen 29 mei rond 09.00 uur overvallen. De dader maakte daarbij gebruik van een vuurwapen waarmee hij hen bedreigde.

Donderdagmorgen om ongeveer 09.00 uur werd gemeld dat twee medewerksters van een schoenen / kledingzaak aan de Kalanderstraat in Enschede door een man waren overvallen. De man heeft een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Nadat de man de zaak binnen was gekomen bedreigde hij de beide medewerksters met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarop er geld werd afgegeven De man verdween en de politie werd gebeld. Een onmiddellijk ingesteld onderzoek in de omgeving leverde nog niets op.

Het gaat om een man die geheel in het donker gekleed was, zwart dan wel donkerblauw, en over zijn hoofd droeg hij de capuchon van een sweatshirt die hij onder een jack droeg.

De politie wil uiteraard graag in contact komen met mensen die donderdagmorgen de 29e mei rond de klok van 09.00 uur of even daarvoor op de hoek van De Klomp - Kalanderstraat iets is opgevallen. Mogelijk is het gedrag van een man hen daar opgevallen of een man die zich daar ophield en die aan het opgegeven signalement voldoet. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Binnenstad van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-067755)

Noot voor de pers:
Jan Camphuis: 053-4555588