Gemeente Maastricht

Jan Hoen start nieuwe lokale partij

28.05.08

De Maastrichtse Gemeenteraad krijgt er een tweede Christelijke partij bij.

Gisteren besloot het ex CDA-fractielid Jan Hoen, die nu in de raad acteert als Fractie Hoen, om de Christelijke Volkspartij op te richten.

De reden is dat een bemiddelingspoging niet is kunnen opstarten omdat de CDA fractie in de Gemeenteraad een dringend beroep van het partijbestuur negeerde en mw.J.Dols heeft voorgedragen om de opengevallen plaats van Mia Dircke in te vullen.

Jan Hoen had een afspraak met de voorzitter van CDA Limburg de heer Akkermans en politiek leider de heer H.Vrehen en hij had beiden verzekerd dat hij in was voor een bemiddelingspoging op voorwaarde dat er tijdens de raadsvergadering van dinsdag 27 mei geen onherroepelijke besluiten zouden worden genomen.

De heren Akkermans en Vrehen vernamen van een drietal lokale leden, de vice-fractievoorzitter Will Lardenoije, wethouder Luc Winants, en afdelingsvoorzitter Iwan Bruijnzeels dat zij voor bemiddeling in waren en er alles aan zouden doen om de CDA fractie zo ver te krijgen om mee te doen.

Tijdens de raadsvergadering van 27 mei, bleek echter dat de CDA fractie hun eigen koers ging varen.

Als eenmansfractie kan de fractie Hoen geen ondersteuning krijgen Het is voor één persoon fysiek onmogelijk om alle commissievergaderingen en bijeenkomsten bij te wonen. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door 3 burger niet-raadsleden wordt hij nu gedwongen een eigen partij oprichten. Jan Hoen vindt dit met name heel belangrijk, omdat mw.Mia Dircke dan weer haar werk kan oppakken als zeer actief Burgerraadslid.

De Christelijke Volkspartij zal zich 14 juni a.s. tijdens de Open Dag van de Gemeente Maastricht presenteren met de Partijstandpunten en logo.