Gemeente Boxtel

Resultaten praktisch verkeersexamen

Dinsdag en woensdag zijn de verkeersexamens gehouden onder alle leerlingen van groep 7 van 9 Boxtelse basisscholen. Van de Walpoort deed groep 8 mee. Er zijn in totaal 315 leerlingen gestart.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Leerlingen werden op 47 handelingen beoordeeld. Hierbij mochten ze 5 fouten maken. Van de 315 leerlingen hebben 163 leerlingen de route foutloos afgelegd. De leerlingen van De Spelelier hebben per leerling gemiddeld de minste fouten gemaakt. Ze worden op de voet gevolgd door de Molenwijkschool, de Vorsenpoel en St. Petrusschool. Drie leerlingen hebben vijf fouten gemaakt en zijn dus maar net geslaagd. Er zijn twee leerlingen gezakt voor het praktisch verkeersexamen. Eén leerling had meer dan 5 fouten gemaakt en één leerling is door rood gereden. Meer dan 99% van de leerlingen is dus geslaagd.

De meeste fouten zijn gemaakt bij de oversteek op Fellenoord bij C1000. Ook de kruising van de Nieuwe Nieuwstraat en Dr. De Brouwerlaan en de kruising van het Pastoor van Besouwplein en Hoogheem bleken lastig. Bij de verkeerslichten op het kruispunt van de Molenstraat en de Baroniestraat heeft geen enkele leerling een strafpunt gekregen.

In mei 2009 zal er opnieuw een praktisch verkeersexamen worden georganiseerd.

29-05-2008
---