Socialistische Partij

Scholieren demonstreren op internet tegen ophokplicht

29-05-2008 * Honderden scholieren voeren actie tegen de ophokplicht op www.geenophokplicht.nl. Woordvoerder Anna la Verge: Wij worden iedere week wel een paar uur opgehokt. De 1040-urennorm is nog steeds springlevend. Met deze online-demonstratie willen we een eind maken aan de ophokplicht.

De virtuele demonstratie is opgezet door ROOD (jong in de SP) in samenwerking met scholieren. Op www.geenophokplicht.nl kunnen leerlingen zich aanmelden om mee te demonstreren als kip. La Verge: Ik roep alle scholieren op om mee te doen als zij ook met ophokuren te maken hebben. Hoe meer kippen, hoe sneller we de ophokplicht omver kunnen kakelen.

La Verge is het zwaar oneens met het beleid van de regering: Na de demonstraties van vorig jaar beweerde staatssecretaris Van Bijsterveldt dat er een eind kwam aan de ophokuren. Zij moet eens bij mij op school komen, dan ziet ze vanzelf dat dat niet waar is. Dat geldt helaas ook voor veel andere scholen. Van Bijsterveldt komt pas in 2009 met een onderzoek naar de 1040-urennorm. ROOD vindt dat scholen tot die tijd geen boetes moeten krijgen zodat er een eind komt aan de nutteloze lessen.

---