AutoRai

Dacia Meeting toneel van wereldprimeur

(5/29/2008)
Tijdens de Dacia Meeting op 25 mei jl. introduceerde Dacia de nieuwe Sandero aan het publiek: een wereldprimeur voor Nederland. Ruim 2.000 bezoekers en honderden Daciaâs vonden de weg naar recreatieterrein Doornse Gat op de Utrechte Heuvelrug, waar de Nederlandse Dacia Meeting voor de derde maal plaatsvond.

Het aantal deelnemende autoâs aan de op zondag 25 mei georganiseerde Dacia Meeting overtrof alle verwachtingen: maar liefst 550 Daciaâs stonden naast elkaar opgesteld. âEen officieus wereldrecordâ, aldus Mark Horsten, Productmanager Dacia bij Renault Nederland waar Dacia onderdeel van is. âHet evenement trok meer dan 2.000 bezoekers. Een enorme respons gezien de 5.000 uitnodigingen die we samen met de Dacia Logan MCV-site naar alle Nederlandse kopers van een nieuwe Dacia hadden gestuurd.â

Wereldprimeur
De aanleiding voor Renault Nederland om deel te nemen aan de Dacia Meeting was tweeledig. Horsten: âOp de eerste plaats wilden we uit naam van Renault Nederland alle rijders bedanken voor het vertrouwen dat ze ons hebben geschonken door een nieuwe Dacia aan te schaffen. Wij realiseren ons dat deze mensen ware ambassadeurs zijn voor het merk. Daarom was het evenement gratis toegankelijk. Als onderdeel van dit âbedankjeâ introduceerden we de nieuwe Dacia Sandero: de tweede aanleiding. Daarmee is Nederland het eerste land waar de Dacia Sandero aan een groot publiek is gepresenteerd â een echte wereldprimeur dus.â De auto staat vanaf 27 juni bij de Dacia-dealer.

De Dacia Meeting stond bol van de activiteiten. De kleinere kinderen vermaakten zich met tekenen en schilderen en op het grote springkussen. De wat oudere kinderen konden deelnemen aan een voetbaltoernooi onder de bezielende leiding van oud-international John de Wolf. De populaire band Alderliefste nam de muzikale omlijsting voor zijn rekening, volledig akoestisch, om het no-nonsense karakter van Dacia op ludieke wijze te onderstrepen.

Fansite
In nauwe samenspraak met Ger Nijkamp (38), Dacia Logan MCV-rijder van het eerste uur, is deze derde Dacia Meeting georganiseerd. Nijkamp is tevens initiatiefnemer van de website www.dacialoganmcv.nl. Trok deze fansite tijdens de eerste maand van zijn bestaan een bescheiden aantal van honderd bezoekers, inmiddels hebben in ruim een jaar tijd al een half miljoen belangstellenden de webpaginaâs over de Dacia Logan MCV en de Dacia Sandero bekeken. Maar liefst 95 procent van deze surfers keert bovendien regelmatig terug op de site.

âEenzelfde groeispurt maakt de Dacia Meeting doorâ, zegt Ger Nijkamp niet zonder trots. âOp de eerste meeting kwamen zoân 25 mensen af. We dronken een bakje koffie en dat was het. De Dacia Meeting van 25 mei bleef, ondanks de ruim 2.000 enthousiaste bezoekers, zeer intiem. Natuurlijk was er weer koffie, maar deze keer ook onder meer hapjes en drankjes en zelfs een kinderspeelparadijs.â