Gemeente Gouda


Gouda wil opleidingscentrum in Spoorzone (29-5-2008)

De gemeente Gouda werkt een plan uit voor een commercieel opleidingscentrum in de Spoorzone. Volgens het college leent de locatie langs de Burgemeester Jamessingel zich uitstekend voor een opleidingscentrum door de goede bereikbaarheid en de mogelijkheden van samenwerking. Bovendien sluit dit plan thematisch goed aan bij de geplande scholennieuwbouw van circa 20.000 m2 bvo op dezelfde locatie. Deze ontwikkelingen komen tegemoet aan de behoefte aan dergelijke faciliteiten in Gouda en omstreken.

Locatie

Door het verleggen van de Burgemeester Jamessingel ontstaat ruimte voor een uitstekend bereikbaar opleidingscentrum. De locatie bevindt zich op loopafstand van intercitystation Gouda. De bereikbaarheid wordt in de toekomst, met de komst van de RijnGouweLijn, alleen maar groter. Het opleidingscentrum biedt commerciële instellingen de mogelijkheid zich gezamenlijk te presenteren als hét opleidingscentrum in de regio.

Faciliteiten

Een ander voordeel voor de opleidingsinstituten is de mogelijkheid van het gezamenlijk gebruik maken van faciliteiten zoals de catering, een fitnessruimte en een grote zaal. Dat in de nabijheid een hotel ontwikkeld wordt, maakt de locatie nog aantrekkelijker, met name voor opleidingsinstituten die meerdaagse cursussen geven.

Planning

De precieze invulling van het 8.000 - 10.000 m² grote opleidingscentrum is afhankelijk van de markt. Medio 2010 is de grond beschikbaar en kan met de bouw gestart worden. In de tussenliggende tijd gaat de gemeente graag in gesprek met geïnteresseerde projectontwikkelaars en opleidingsinstituten.

Kijk voor meer informatie op www.nexity.nl.