Gemeente Rotterdam

De Groenbus is de komende maanden een opvallende verschijning in het Rotterdamse straatbeeld. De Groenbus is helemaal in de stijl van het Groenjaar, inclusief natuurelementen en frisse kleuren. Op woensdag 28 mei werd de eerste bus officieel gepresenteerd door wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte).

In totaal zijn er vier Groenbussen. Twee van de vier bussen worden ingezet voor de groene excursies. Leerlingen van groep 5 van de Rotterdams basisscholen krijgen dankzij de Groenbus de kans om natuur te proeven op het Eiland van Brienenoord (IJsselmonde) en het Ruigeplaatbos (Hoogvliet). De natuur intens beleven is het belangrijkste doel van de groene excursies. De kinderen ontdekken met verschillende zintuigen de natuur en ervaren dat je heel veel leuke dingen kunt doen. Door de excursies zien de kinderen dat de natuur vaak dichtbij huis, in hun eigen wijk, te vinden is en dat het ook heel spannend en leuk kan zijn.

De twee andere bussen worden ingezet voor het vervoer van scholieren voor het reguliere programma Schooltuinieren Rotterdam op de Educatieve Tuinen van Sport en Recreatie. Voor de kinderen van groep 6 en 7 van de basisscholen en het Speciaal Onderwijs is het programma ontwikkeld om de natuur actief te beleven. Gezonde voeding loopt als een rode draad door het hele programma.

Wethouder Bolsius presenteerde op woensdag 28 mei de eerste Groenbus aan kinderen van groep 5.

Bron: Gemeentewerken, 29-05-2008