Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 29 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 29-05-2008 o Met onder meer: Bijzonder motorfietsje gestolen, goudvissen dood en controles.

Niet betaald

Zaandam, woensdag 28 mei 2008, 13:59 uur.

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Dr. H. G. Scholtenstraat een 29-jarige automobilist uit de Zaanstreek aangehouden omdat hij enkele boetes nog niet had betaald. Na het betalen van drie achterstallige boetes met een totaalbedrag van 450 euro werd de man in vrijheid gesteld.

59 boetes tijdens verkeerscontroles

Zaanstad, 27/28 mei

Afgelopen dagen heeft de politie tijdens diverse verkeerscontroles 59 boetes uitgedeeld voor voornamelijk het overschrijden van de snelheid en het niet dragen van de gordel.

Op de N203 in Krommenie zetten agenten woensdagavond een bestuurder aan de kant die in zijn Honda cabrio met hoge snelheid over de Provincialeweg reed. Tijdens een korte achtervolging werd een snelheid van 126 km per uur gemeten waar 80 km per uur is toegestaan. Ook op de A7 in Purmerend en A8 in Zaanstad werden vier hardrijders staande gehouden en bekeurd.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) werd woensdagmiddag op snelheid gecontroleerd met behulp van een lasergun. In totaal kregen 21 automobilisten een boete. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur.

Op de Vermiljoenweg, het Rustenburg en een aantal andere wegen in Zaandam werden woensdag 24 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en ook werden vier boetes uitgedeeld aan bromfietsers die geen helm droegen.

Verder ontvingen negen automobilisten op de A8 in Oostzaan en de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandam een boete van 150 euro omdat zij bellend (niet handsfree) achter het stuur zaten.

Ten slotte noteerden agenten woensdagochtend op de Vincent van Goghweg in Zaandam in een half uur tijd vier kentekens van voertuigen die door rood reden.

Fiets geraakt door roodrijder

Zaandam, woensdag 28 mei 2008, 16:48 uur.

De politie zoekt getuigen van een aanrijdinkje dat plaatsvond op de Provincialeweg ter hoogte van station Zaandam. Een 14-jarig meisje uit Zaandam maakte aanstalten om met haar fiets vanaf station Zaandam over te steken in de richting van de Gedempte Gracht terwijl het verkeerslicht voor haar al even op groen stond. Zij werd gewaarschuwd door omstanders omdat van links, uit de richting van Koog aan de Zaan, een wit bestelautootje, mogelijk een VW Caddy, kwam rijden. De auto, die vermoedelijk door rood licht is gereden, raakte het voorwiel van de Zaandamse dat daardoor flink werd beschadigd. De auto reed door en sloeg even verderop rechtsaf. Getuigen die iets weten over de identiteit van de auto of bestuurder worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Drankrijder

Landsmeer, 29 mei, 00:39 uur

Op de IJdoornlaan heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige automobilist uit IJsselstein aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek de man drie eerdere boetes nog niet had betaald. Na deze betaald te hebben kon de man, 500 euro armer en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed rijker, het bureau verlaten.

40 km per uur te hard

Assendelft, 14:10-17:15 uur

Op de N246 en de Nauernaseweg in Assendelft heeft de politie op snelheid gecontroleerd. Woensdagmiddag werden daar negentien hardrijders op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur. Dinsdagavond reden er 22 bestuurders te hard en bedroeg de hoogste snelheid 120 km per uur. Op de Nauernaseweg geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km per uur.

Honderden hardrijders op de A7

Noordbeemster, 28 mei, 19:00-22:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 heeft de politie woensdagavond 447 overtreders op foto vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 169 km per uur. Tussen 19:00 en 22:15 uur passeerden ruim tweeduizend automobilisten uit de richting van Amsterdam de radarauto.

Bijzonder motorfietsje gestolen

Edam, donderdag 29 mei 2008, 02:34 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij Seiner Tweewielers aan de Oosthuizerweg waarbij een bijzondere motorfiets is weggenomen. Buren werden kort voor drie uur wakker van het alarm en glasgerinkel. Een zwart met groene kleine racemotor van het merk Suzuki, type Street Magic die door de eigenaar onder meer was opgeleukt met chromen onderdelen bleek niet meer in de winkel te staan. Het 70 cc voertuig heeft een waarde tussen de 5000 en 6000 euro en was voorzien van kenteken 47-FJV-6. Op het zijdeksel van de waterpomp staat 'Pilspower' gefreesd. De eigenaar van de tweewielerzaak gebruikte het racertje op wedstrijden en als showmodel in de winkel.

Honderd hardrijders

Katwoude, 28 mei, 18:45-21:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 (80 km per uur) werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 122 km per uur. In totaal reden honderd bestuurders te hard. Van het verkeer in beide richtingen werd de snelheid gemeten.

64 km per uur te hard

Zaandam, 18:10-21:10 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 114 km per uur. In totaal reden 83 van de 1233 voertuigen te hard. De snelheid werd gemeten met behulp van een radarauto.

Goudvissen dood

Middenbeemster, donderdag 29 mei 2008.

De politie stelt een onderzoek in naar een dierenmishandeling en vernieling bij kinderopvang De Speelhut aan de Tobias de Coenestraat. Sinds enkele weken is er op het terrein een kleine vijver met goudvissen en plantjes. Tussen maandagmiddag 19 mei en de volgende ochtend werden de vissen gedood en werd de vijver vernield.

Joyrider met slok op

Purmerend, 28 mei, 04:00 uur

Agenten hebben woensdagochtend vroeg op de Jaagweg een 31-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol en had zich daarnaast schuldig gemaakt aan joyriding. De vrouw viel op omdat ze zonder licht reed. Op diverse stoptekens van de politieauto reageerde de vrouw niet maar uiteindelijk slaagden de agenten er toch in de vrouw tot stoppen te dwingen. De vrouw bekende dat zij zonder toestemming de auto van haar vriend had meegenomen.